4 листопада сайт Міністерства охорони здоров’я повідомляв про те, що з цього тижня українці зможуть завантажити в свій мобільний додаток "Дія" сертифікати, які раніше були недоступні.

Ці сертифікати стосуються вакцинації дітей та підтвердження одужання від ковіду.

Діти віком від 12 років, які були щеплені вакциною від коронавірусу, отримують цифровий сертифікат у додаток своїх батьків. Зазначимо, що для отримання такого документи достатньо отримання всього одної дози щеплення у центрах вакцинації по всій Україні.

Що стосується осіб, які одужали від ковіду, то вони також можуть отримати новий цифровий сертифікат у своєму додатку. Він дозволяє відвідувати місце роботи, розважальні заклади та торгівельні центр протягом 90 діб без обмежень, які передбачені карантином у "червоних" та "жовтих" зонах.

Дія, скриншот youtube Телеканал ICTV
Дія, скриншот youtube Телеканал ICTV

Слід зазначити, що документ про одужання може бути сформований тільки для тих, хто отримав діагноз COVID-19 у лікаря з моменту запуску функції і у подальшому. Таким чином, ті, кому був встановлений цей діагноз у минулому році, не зможуть отримати сертифікат про одужання.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Відповідний сертифікат можна сгенерувати через 15 днів після того, як лікар підтвердить, що пацієнт, який до нього звернувся, дійсно хворий на COVID, в електронній системі МОЗ. Замовити сертифікат можна буде не більше ніж 2 рази на рік.

Зауважимо, що зараз формування сертифікатів про одужання перебуває на останній стадії тестування.

Нагадаємо, що за даними Мінцифри, додатком "Дія" користаються більш ніж 9 мільйонів українців.

Знай.ua нагадує: 21-річний українець, який підробив "Дію", отримав посаду в Мінцифри: "Хакер займається..."

Як раніше повідомляв Знай.ua: Створив фейкову "Дію" і ошукав десятки людей: у МВС викрили небезпечного афериста

Також Знай.ua писав: Військовий квиток помістять в "Дію", папірець замінить Military ID: коли впровадять і як це працюватиме