Національний банк України опублікував курс валют на понеділок, 15 листопада.

Починається новий, третій тиждень останнього осіннього місяця. Часу до Нового року практично не залишилося, проте ми продовжимо розповідати вам про нові котирування, виставлені НБУ на понеділок.

Американський долар вражає невпевненістю в тому, чи хоче валюта залишатися в таких низьких позиціях або ж повертатися до більш вигідних для себе позицій перед гривнею. У неділю вартість цієї валюти була на позиції — 26,1022. А зараз вона вирішила вирости всього на копійку, щоб тепер бути — 26,1107 грн за одну одиницю.

Експерти заявляють, що зараз гривня одна з найбільш твердих, міцних, непохитних і пружних валют у світі, якщо не враховувати сейшельську рупію. Долар зростає, адже Америка згортає екстрене стимулювання (скорочення балансу по 15 мільярдів доларів на місяць).

Головна європейська валюта пішла іншим шляхом, але таким же незначним. Раніше вона впала на катастрофічні (для себе) 20 копійок. А 14 листопада буде на копійку менше, - 29,9007. Польський злотий практично не змінюється — 6,4412 грн. А ось за десять російських рублів доведеться віддати — 3,6188 грн.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Офіційні курси валют Нацбанку на 15 листопада встановлені на такому рівні (по відношенню до котирувань на неділю):

100 доларів США - 2611,07 гривень (+0,85 грн).

100 євро - 2990,07 гривень (-1,37 грн).

Курс валют на 15 листопада, скріншот: НБУ
Курс валют на 15 листопада, скріншот: НБУ

Нагадаємо, курс валют 14 листопада "злякає" євро перед гривнею, поки долар сховався і захотів атакувати

Як повідомляв Знай.ua, 28 гривень за долар і шалене зростання інфляції? Українцям розповіли, чого очікувати вже цієї зими

Також Знай.ua курс валют до кінця 2021 року: експерт спрогнозував долю гривні, євро і "нетонучого" долара