Незабаром в Україні може вирости ціна на користування інтернетом. Це пов'язують зі спірним рішенням окружного адміністративного суду, передає "Главком".
Так, стало відомо, що користування інтернетом в Україні може подорожчати на 7-12% через спірне рішення Окружного адмінсуду Києва. Варто нагадати, що ще наприкінці жовтня суд своєю постановою заблокував рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі.
Інтернет-асоціація України стверджує, що цим рішенням адмінсуд відкрив дорогу для впровадження неринкового мита на кабельну продукцію у розмірі 20%. Через те, що у будівництві нових телекомунікаційних мереж частка кабелю у матеріалах сягає 90%, то це вплине безпосередньо на ціну для споживачів.

робота за ноутбуком, фото: Pxhere
робота за ноутбуком, фото: Pxhere

Повідомляється, що зростуть також й тарифи на широкосмуговий доступ до мережі. В середньому очікується здорожчання на 7-12%. У інтернет-асоціації України кажуть, що це може спровокує монополізацію ринку кабельної продукції в країні.

робота за ноутбуком, фото Pxhere
робота за ноутбуком, фото Pxhere



У майбутньому монополізація ринку призведе до дефіциту, підвищення цін й погіршення якості продукції, а також зриву держпрограм інтернетизації.