Зараз у світі підвищуються тарифи на електрику і газ - це основна причина подорожчання продуктового кошика.

Тому зараз ми обговоримо, на які позиції ціни зростуть вже найближчим часом. За поточний рік вартість продуктів харчування вже піднялася на 11 відсотків. Огірки і помідори, вирощені в теплицях, будуть містити в ціні (під Новий Рік) енергетичний фактор.

Магазин, фото знай.иа
Магазин, фото знай.иа

Але зараз про конкретику - в листопаді прогнозується чергове підвищення цін на соняшникову олію - вартість збільшиться десь на 2-3 відсотки. Ще відомо і те, що цукор може перейти кордон до 26 гривень, як долар. А ось овочі з борщового набору все ж збережуть стабільність. Картопля з буряком залишаться по 13 грн за кг, капуста залишиться в ціні до 8 гривень, а цибуля по 10-11.

Проте, можна помітити і те, що частина продуктів все ж подешевшає. Це стосується яблук - десь по 10 гривень за кілограм. Але до новорічних свят "подарунків" чекати не варто.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Магазин. Фото: Новини Запоріжжя
Магазин. Фото: Новини Запоріжжя
Магазин. Фото: Новини Запоріжжя

Енергоресурси відіграють дуже важливу роль в процесі виготовлення кормів для домашніх тварин, тому ціна на м'ясо і підвищилася. Свинина на 4 відсотки, курятина до 6%, а яловичина - на 12%.

Нагадаємо, в галузі енергетики у нас немає ринку - у нас базар, - Руслан Бизяев. Що у нас в основному споживається? Газ, електроенергія і все те, що ми називаємо енергоносіями.

Як повідомляв "Знай.ua", замість кубометрів - кіловат-година: як нова система обліку газу вплине на оплату

Знай.ua писав, 823 долари на рік: українцям розповіли, як шкідлива звичка позбавляє їх 15% доходу, ціни на сигарети у світі