Північний схід Китаю замітає снігом, у регіоні спостерігалися рекордні опади за кілька останніх десятиліть. Про це на своїй офіційній сторінці в instagram повідомляє новинне агентство bbcnews і публікує кілька фотографій із засніженими вулицями.

На території північного сходу країни сильні хуртовини призвели до рекордних показників товщини снігового покриву. В адміністративному центрі та найбільшому місті провінції Ляонін товщина снігового покриву в середньому сягала 51 см. Фахівці зазначають, що це найвищий рівень, починаючи з 1905 року, тобто за останні 116 років.

Не обійшлось і без людських жертв. У сусідній Внутрішній Монголії – автономному районі на півночі Китаю - одна людина загинула і понад 5,5 тисяч постраждали через сильну хуртовину.

Сніг, скриншот youtube FA Weather
Сніг, скриншот youtube FA Weather

Циклон, який прийшов на північ країни в неділю, спричинив різке падіння температури як мінімум на 14 градусів. У зв'язку з цим, місцева влада побоюється проблем із підтриманням необхідної мінімальної температури в будинках у районі, який на початку цього року постраждав від відключення електроенергії.

В офіційних заявах йдеться про активізацію зусиль щодо збереження тепла у будинках, що планують зробити за рахунок нарощування імпорту вугілля та виробничих потужностей. Влада також закликала ринки та продуктові магазини збільшити постачання продуктів харчування та знизити ціни, щоб не провокувати їх різкий стрибок через складні погодні умови.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Знай.ua нагадує: Погода 11 листопада щипне українців нещадним морозом: суцільний мінус і ніякої надії на тепло

Як раніше повідомляв Знай.ua: Морози до -15 і пронизливий вітер: синоптик Діденко спрогнозувала стрімке похолодання до кінця тижня

Також Знай.ua писав: Від -15 до +10: зима в Україні знову відкладається, синоптик Діденко розповіла, яким буде кінець осені