Погода в Україні продовжує бути морозною і більше нагадує початок зими. Попереду українців чекають сонячні, проте холодні дні, обіцяє синоптик Наталка Діденко на власній сторінці у Facebook.

Наразі над Україною панує антициклон, тому так багато сонця і майже немає опадів. Проте ночі вже стали морозними – і це можна вважати першим привітом від близької зими.

Мороз очікується у більшості областей й найближчої ночі: до -3-9 градусів, на Луганщині, Харківщині до -10 градусів.

Скрін, Facebook Наталка Діденко
Скрін, Facebook Наталка Діденко

Проте вже вдень 11 листопада відчується потепління в західних областях - до 6-12 градусів вище нуля.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Очікується, що на Сході України буде найхолодніше, там прогріється вдень лише до 2-5 градусів тепла. На решті території температура повітря вдень становитиме 3-9 градусів.

Однак холод буде не найбільшою проблемою - до низьких температур приєднається поривчастий, часом сильний, і дуже некомфортний вітер. Наталка Діденко порадила кутатися в шарфи та куртки якомога щільніше.

У Києві в четвер передбачається суха та холодна погода, з нічними морозами до 4 градусів нижче нуля. Вдень повітря прогріється до 6-8 градусів тепла, однак це буде маєже непомітно через пориви вітру.

Заморозки, фото Укргідромедцентр
Заморозки, фото Укргідромедцентр

«Тому маска на обличчі буде чудовим додатковим захистом», - додає Діденко.

Хороша новина - до кінця тижня трохи потепліє. Проте з понеділка, з 15 листопада, температура повітря знову опуститься до холоду і морозів.

Опадів не очікується майже ніде по Україні, лише в понеділок на північному сході та в східних областях можливий мокрий сніг.

Нагадаємо, що українці можуть більше не побачити снігу: що буде з погодою через 20 років

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження

Також портал Знай.uа писав, що у світі кардинально зміниться клімат: що буде з Україною