11 листопада у православному світі традиційно вшановують пам’ять преподобної Анастасії Римлянки та преподобного Авраамія самітника

Анастасія була дуже вродливою жінкою, тому багато заможних римлян сваталися до неї, але дівчина жодного разу не погодилася. Вона була віддана Ісусу Христу душею й серцем. Якось, воєначальник Пров наказав святій зробити жертву ідолам. Однак, її віра була незламною і Анастасії довелося витримати страшні муки. Після того, як знущання припинилися, їй відтяли голову.

11 листопада — преподобної Анастасії Римлянки
11 листопада — преподобної Анастасії Римлянки

Авраамій все життя прославляв Ісуса Христа. Він навчав дітей грамоті, закону Божому та проводив обряд хрещення. Однак, святий служив не тільки господу, а й людям. Він рубав дрова для пекарні, прав одяг ченців та носив воду на кухню.

Традиції в цей день.

Наші предки вірили, що 11 листопада обов'язково потрібно провести у сімейному колі. Так родина буде дружньою та міцною. А якщо у цей день жінка ще й одягне намисто, то її життя буде дуже щасливим.

Популярні новини зараз
НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

11 листопада краще не заводити розмов з незнайомцями, бо можна посваритися з найближчими друзями.

Народні прикмети в цей день.

Хмари пливуть високо, чекайте на теплу погоду.
Чутно як кричать ворони цілою зграєю — до морозів.

Йде на вулиці дощ, чекайте на швидкий прихід зими.

11 листопада у православному світі всі моляться до святої Анастасії. Зазвичай у неї просять здоров’я для себе та своїх рідних.

11 листопада — преподобної Анастасії Римлянки
11 листопада — преподобної Анастасії Римлянки

Молитва до святої Анастасії

О багатостраждальна і премудра великомyченице Христова Анастасіє! Ти дyшею на Небесах біля Престолу Господнього перебуваєш, а на землі, даною тобі благодаттю, різні зцілення здійснюєш.

Зглянься милостиво на нас, що стоїмо і молимось перед іконою твоєю, просячи твоєї допомоги. Вознеси до Господа святі молитви наші і виблагай нам прощення гріхів наших, недужим – зцілення, тим, що у скорботі та бідах перебувають – швидку допомогу.

Ублагай Господа, щоб сподобив нас всіх християнської кoнчини, доброї відповіді на Страшному Суді Своєму, щоб сподобилися і ми разом з тобою славити Отця і Сина, і Святого Духа навіки-віків. Амінь.

Нагадаємо, блакитні свічки і хижий макіяж: як зустрічати Новий 2022 рік за Східним календарем

Раніше Знай писав, день покровительки жінок Параскеви П'ятниці: чим не можна займатися 10 листопада і молитва до святої

Також Знай повідомляв, сильна молитва на Покрову Пресвятої Богородиці, яка дасть захист і щастя родині на цілий рік