Ціни на продовольство максимально зросли за десять років. Про це повідомляє Продовольча і сільськогосподарська організація ООН.

Зокрема, індекс цін на рослинну олію зріс на 9,6 відсотка і досягнувши таким чином максимального рівня з 2011. Зростання цін було зумовлене підвищенням котирувань цін пальмової, соєвої, соняшникової та ріпакової олій.

Ціни на продукти, кадр з відео
Ціни на продукти, кадр з відео

Також не дуже добре справа з цінами на молочну продукцію. Вони зросли на 2,6 пункту в порівнянні з показниками вересня. Це пояснюється активізацією попиту на вершкове масло, сухе знежирене і сухе незбиране молоко і прагнення покупців наростити запаси.

Соняшникова олія в Україні, скріншот: Youtube
Соняшникова олія в Україні, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Що стосується м'яса, то індекс цін знизився на 0,7 відсотка в порівнянні з показниками вересня. Зниження вартості цього виду продукції триває на третій місяць.

Раніше ми писали про те, що українці поскаржилися на рибу з синіми кишками в популярному супермаркеті: "напевно померла своєю смертю"

Нагадаємо, що еродавці без докорів сумління продають українцям гнилу хурму: таку й задарма страшно взяти. Продавці на відомому одеському ринку ящиками продають зіпсовану і запліснявілу хурму, за дуже зниженими цінами.

Як повідомляв Знай.uа, украінец купив виючу пральну машинку-майстер не допоміг, а в компанії робити заміну відмовилися: "Тихо прати тільки руками"

Також портал Знай.uа писав, що голодні пенсіонери накинулися на дешевий хліб у супермаркеті-серце розривається: "ріжуть на шматочки і заморожують"