Вагітна жінка, яка зі своїм сином проживає високо в горах, потребувала допомоги громади. І їй допомогли, розповідають у Міністерстві соціальної політики України.

Про інтереси дітей подбали у Кутській територіальній громаді на Івано-Франківщині. Там соціальні працівники всіляко допомагають малозабезпеченим сім’ям, особливо тим, де виховуються діти. Адже легше попередити виникнення проблемної ситуації в родині, ніж потім намагатися вирішувати саму проблему.

Вагітну жінку, яка із своїм малолітнім сином проживає високо в горах і до найближчих сусідів їй щонайменше кілометр дороги, соцпрацівники заздалегідь оформили до пологового відділення.

Річ у тім, що «швидка допомога» просто не змогла б дістатися до будинку жінки у гірській місцевості. Старшу дитину на певний час прилаштували у знайомих матері, яка живе без чоловіка.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Після народження дівчинки матері зібрати документи на отримання «пакунка малюка», свідоцтва про народження дитини та оформлення соціальних виплат.

Громада забезпечила родину дровами на зиму, а небайдужі благодійники передали жінці одяг, засоби гігієни та інші необхідні речі для сім’ї.

Крім того, влітку неповнолітній хлопчина з цієї ж громади втратив матір і залишився з її співмешканцем. Вітчим був не проти піклуватися про дитину, проте взяти її під опіку так і не зміг, бо не знайшов часу для підготовки необхідних документів та проходження навчання, яке є обов’язковим для оформлення опіки чи усиновлення.

Ніхто з кровних родичів підлітка забрати до себе не захотів. Соцпрацівники знайшли біологічного батька дитини, проте він відмовився доводити своє батьківство.

Ні прийомна родина, ні будинок сімейного типу не захотіли приймати дитину, хоч хлопець спокійний і позитивний.

Залишити ж його одного у власній хаті служба у справах дітей не мала права. Хлопця тимчасово влаштували у Міжрегіональний реабілітаційний центр соціально-психологічної реабілітації дітей в Івано-Франківській області.

Пізніше його перевели на навчання у новому освітньому закладі, де є гуртожиток.

Нагадаємо, нещеплених дітей виключать з дитсадка і не пустять до школи: головний санітарний лікар зробив гучну заяву

Як повідомляв "Знай.ua", немає документа і не приходить sms? Українцям показали, як отримати е-лікарняний

Знай.ua писав, темні зуби? Лікар розповів, що потрібно робити, щоб зберегти білосніжну посмішку