Включно до 10 листопада 2021 можна скористатися пільговим розмитненням автомобілів на європейських номерах. Влада запевняє: далі поступок водіям на «євробляхах» не буде. Які штрафи чекають на власників таких автівок та чи виправдали себе строки відтермінування розмитнення, дізнавалися журналісти програми «Спецкор» на каналі 2+2.

Відео можна переглянути за посиланням.

Свого часу на автомобільному ринку України спостерігався сплеск ввезення автівок з країн Європи, проте розмитнювати свої авто власники не поспішали. Аби машини на єврономерах було легалізовано на законодавчому рівні, 15 квітня 2021 Верховна Рада ухвалила закон, що передбачав тимчасово спрощений механізм розмитнення імпортованих з Європи автомобілів.

Фото: "Спецкор"
Фото: "Спецкор"

Проте пільговий термін закінчується. Від 11 листопада всіх водіїв, які не захотіли або не встигли розмитнити авто, поліція буде штрафувати на місці на 8 500 грн, а потім передавати дані в митну службу. Митниця може накласти штраф у розмірі 170 тисяч грн за перевищення терміну ввезення.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

До слова, у середньому вартість розмитнення автівок складає близько півтори тисячі євро.

Фото: "Спецкор"
Фото: "Спецкор"

Юрист організації, яка опікується «євробляхами», повідомив, що понад пів мільйона водіїв не встигли розмитнити свої автівки.

«На митній території України знаходилось 750 тисяч автомобілів, за останніми даними розмитнилось близько 60 тисяч», — розповів адвокат Іван Казачук.

Фото: "Спецкор"
Фото: "Спецкор"

У парламенті запевнили, що ніяких пільгових періодів для власників таких автомобілів застосовуватися більше не буде. Спрощенням регістраційних умов зможуть скористатися лише учасники бойових дій, які перебувають у зоні ООС до 8 лютого 2022 року включно.

Нагадавши, "євробляхи" їдуть додому: водіям назвали крайній термін розмитнення, суму штрафу та розмір пільг

Раніше Знай писав, лайфхаки для автомобілістів: як вчасно дізнаватися про штрафи і оплачувати їх до арешту банківських рахунків

Також Знай повідомляв, 150 км / год і заборгованість за порушення ПДР: в яких випадках можуть забрати авто, коментар експертів