Роботодавець не має права платити вам за роботу в свята за старим тарифом. Про це повідомляє портал Інформатор.

В Україні відзначають чимало релігійних і державних свят. Зокрема, у 2022 рік заплановано 116 вихідних.

робота в офісі, скріншот з відео
робота в офісі, скріншот з відео

Однак часто роботодавець залучає співробітників для роботи у вихідні, неробочі або святкові дні. Як повідомляють фахівці, на роботу він повинен вийти лише за письмовим наказом. Також для цього треба мати

  • Фактична підстава необхідності;
  • Дозвіл профспілкової організації або профспілкового представника;
  • Згода сторін на спосіб компенсації роботи у вихідний день;
  • Згода працівника виконувати доручену роботу, якщо виконання такої роботи не обумовлено трудовим договором.

Працівник має право на компенсацію у вигляді подвійної оплати або додатковий оплачуваний вихідний. Однак плата здійснюється за години, які він відпрацював. При цьому в законодавстві немає обов'язку його видавати, тому отримати його можна лише за згодою сторін.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Знай.uа нагадує: "Євробляхи" їдуть додому: водіям назвали крайній термін розмитнення, суму штрафу і розмір пільг. Українських водіїв, які так чи інакше вже сидять за кермом своєї "ластівки" хоч і з номерами на європейській реєстрації, лякають, мовляв час "євроблях" закінчився і їх пора повертати в рідні краї.

Як раніше повідомляв Знай.uа: Додаток і портал " Дія " зупиняють: українцям радять не забути про сертифікат

Також Знай.uа писав: Сертифікат-фальсифікат: чиновники порахували, скільки підроблених документів про вакцинацію "гуляє" по Києву.