На офіційному сайті Служби безпеки України з'явилася інформація про успішне викриття і затримання контррозвідкою іноземця і жителя нашої країни, які працюють в інтересах спецслужб з держави Східної Азії.

Зловмисників затримали просто "на гарячому", коли вони отримували матеріали, що становлять державну таємницю. Повідомляється, що іноземцем здійснювалася шпигунська діяльність з отримання таємних відомостей.

Успішне затримання з боку СБУ, фото: ssu.gov.ua
Успішне затримання з боку СБУ, фото: ssu.gov.ua

"Iноземець встановлював контакти з вітчизняними фахівцями в цій сфері, здійснював спроби їх залучення до конфіденційної співпраці. Також слідством встановлено, що іноземний громадянин за грошову винагороду залучив для отримання таємних відомостей громадянина України", - йдеться в повідомленні.

Успішне затримання з боку СБУ, фото: ssu.gov.ua
Успішне затримання з боку СБУ, фото: ssu.gov.ua

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Співробітники СБУ провели обшуки та вилучили різну комп'ютерну техніку, флешки, документи та засоби зв'язку, які в подальшому будуть досліджені в пошуках нових доказів. Іноземцю повідомили про підозру у шпигунстві (стаття 114 КК України), а от українцю - підозра у державній зраді. Їх триматимуть під вартою, поки тривають слідчі дії.

Нагадаємо, хлопець з Донбасу став до лав ЗСУ, щоб захистити рідний край: "Жарко було в Мар'їнці, Зайцевому..."

Як повідомляв "Знай.ua", чи законно вимагати сертифікати? У МОЗ дали відповіді на запитання українців

Знай.ua писав, дзвонять колектори? Українцям розповіли, як довести, що не брали онлайн-кредит