Система «Дія», яка є мобільним застосунком, веб-порталом і брендом цифрової держави в Україні, та розроблена Міністерством цифрової трансформації України, поповнилася ще одним інструментом. Про це розповіли розробники застосунку.

Зокрема, ще чотири банки долучилися до співпраці з «Дією».

«Як поділитися цифровими копіями в банку? Ще в 4 банках можна не лише підтвердити особу з паспортом у Дії, а й поділитися цифровими копіями. Які банки приєдналися?

  • Таскомбанк
  • Глобус Банк
  • Кредит Дніпро
  • банк Восток»,

- розповіли автори повідомлення.

Вони також пояснили, що відтепер не потрібні будуть ксерокопії, папери та візити до центрів обслуговування.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

«Що це значить? Надати копії документів можна без ксероксу, без паперів та безконтактно! Просто відкривайте застосунок, клікайте на документ та дайте зчитати працівнику банку штрихкод. Треба підтвердити запит на передачу даних і все — ваші документи летять у банківську систему», - пояснили механізм дії нововведення, та привітали «Таскомбанк», «Глобус Банк», банк «Восток» та «Кредит Дніпро» з приєднанням.

Додаток "Дія", фото Уніан
Додаток "Дія", фото Уніан

«Можна повний перелік банків які вже з дією?», «Чому Ощадбанк не приєднався?», «Не можу зрозуміти, чому реєстрація проходить через банки. Це тепер нова влада?», - цікавляться українці в коментарях.

Знай.ua нагадує: "Євробляхи" їдуть додому: водіям назвали крайній термін розмитнення, суму штрафу та розмір пільг

Як раніше повідомляв Знай.ua: Додаток і портал "Дія" зупиняють: українцям радять не забути про сертифікат

Також Знай.ua писав: Сертифікат-фальсифікат: чиновники порахували, скільки підроблених документів про вакцинацію "гуляє" Києвом