В період пандемії, коли Україна б’є щоденні рекорди смертності і кількості хворих, спритні ділки розповсюджують підробні COVID-сертифікати та довідки через популярні месенджери і розповідають про чипування.

Правоохоронні органи працюють над цією проблемою і щоденно виявляють таких антивакцинаторів.

Як каже начальник головного управління Держспоживслужби в місті Києві Олег Рубан, у столиці працюють моніторингові групи, які виявляють сумнівні документи щодо проходження вакцинації, або ПЦР-тесту.

"Всі документи перевіряються і можна сказати, що 10% всіх документів є сумнівними", - сказав Олег Рубан в ефірі телеканалу "Україна 24".

лікарня, скриншот youtube ТСН
лікарня, скриншот youtube ТСН

Причиною того, що люди вдаються до такого шахрайства є антивакцинальна компанія, адже деякі політики, медики, публічні особи наголошують у своїх промовах про те, що вакцинація є загрозою для здоров’я та життя. На думку Рубана, боротьба з антивакцинаторами повинна проходити на державному рівні.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"На жаль, боротьба і протидія антивакцинаторам дуже слаба, і це необхідно робити на державному рівні", - сказав голова Держспоживслужби

Слід зазначити, що Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я, не виключає так званої "ковідної амністії", йдеться про можливість зробити щеплення тим українцям, які визнають, що придбали несправжній сертифікат. Про це очільник МОЗ повідомив раніше під час брифінгу.

Нагадаємо, нещодавно правоохоронці викрили кіберзлочинця, який розробив фейковий додаток «Дія», який давав можливість створювати фальшиві документи, в тому числі і COVID-сертифікати.

Знай.ua нагадує: В Україні можуть ввести "ковідну амністію": людям з підробними сертифікатами дадуть можливість щепитися

Як раніше повідомляв Знай.ua: В Україні червоні регіони скоро можуть стати помаранчевими: названо умову

Також Знай.ua писав: Ясновидиця "Битви екстрасенсів" передбачила завершення пандемії і назвала дату: "Все буде трохи по-іншому"