Для багатьох українців, які користуються послугами порталу та додатку з держпослугами "Дія", з'явилися важливі новини. Справа в тому, що в ніч на неділю, 7 листопада, сервіс переводять на більш потужний центр зберігання даних (дата-центр). Через такі маніпуляції в період з 00:00 до 07:00 отримання послуг і документів буде недоступний.

Про це стало відомо завдяки новому повідомленню прес-служби Мінцифри в мережі Facebook.

Публікація Мінцифр, скріншот: Facebook
Публікація Мінцифр, скріншот: Facebook

Представники відомства повідомляють, що необхідні документи зокрема, COVID-сертифікат можна згенерувати завчасно. Сертифікат в додатку буде доступний постійно, а сертифікат, згенерований на порталі, можна завантажити в телефон, додати в додаток для читання документів або роздрукувати.

Якщо отримали covid-сертифікат в додатку заздалегідь, він залишиться і працюватиме, але його не можна замовити знову в цей проміжок часу, зазначили в прес-службі.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Команда підтримки "Дія" працюватиме в аеропортах по всій країні всю ніч, щоб допомогти кожному отримати covid-сертифікат і успішно полетіти з країни", - йдеться в повідомленні.

Публікація Мінцифр, скріншот: Facebook
Публікація Мінцифр, скріншот: Facebook

Також варто нагадати нашим читачам, що з початку пандемії коронавірусу ринок праці в Україні функціонує в умовах карантинних обмежень. А цієї осені в деяких професіях додалася і обов'язкова вакцинація. Бізнесу довелося пристосовуватися до роботи в умовах постійних обмежень, а звична робота українців зазнала змін, в тому числі і через обов'язкову вакцинацію.

Восени 2021 року вимагати щеплення у працівника стало нормою для багатьох компаній. Перелік професій, що підлягають обов'язковій вакцинації, лише розширюється. Багатьом компаніям важко було перебудуватися і вони зазнали чимало збитків.

Раніше повідомляли, коли українці відпочиватимуть у 2022 році: календар вихідних та святкових днів.

Як повідомляв Знай.uа, студент встановив камеру в жіночому душі, але правда розкрилася: дивилися "голе" кіно всім гуртожитком.

Знай.uа писав, нещеплений - безробітний: як пандемія вплинула на ринок праці в Україні.