Українських водіїв, які так чи інакше вже сидять за кермом своєї "ластівки" хоч і з номерами на європейській реєстрації, лякають, мовляв час "євроблях" закінчився і їх треба повертати до рідних країв.

Однак є інформація, що скористатися спрощеним митним оформленням та оподаткуванням автомобіля на єврономерах відповідно до Законів України №1402-IX та №1403-IX можна до 10 листопада 2021 року включно.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Державної митної служби України.

Євробляхи, фото: Unian
Євробляхи, фото: Unian

При цьому в митниці уточнили, що учасники бойових дій, які перебували безпосередньо на території операції Об'єднаних сил (ООС) більше 90 днів з дня набрання чинності законами (з 15 травня 2021 року), можуть скористатися цими спрощеннями до 8 лютого 2022 року включно.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Доплата за дизель: водії такого ТЗ повинні доплатити 100 євро.

Євробляхи, фото: Unian
Євробляхи, фото: Unian

Базова ставка: залежить від віку машини, якщо авто менше 9 років то платити не потрібно. Далі від 25 до 150 євро, якщо вік машини від 10 до 15 років.

Так, станом на 1 листопада, за новою формулою розмитнили понад 66 тисяч "євроблях". В Україні діє нова пільгова формула з розмитнення "євроблях", що в'їхали на територію України до кінця 2020 року. Нова ставка встановлена на рівні не вище 1000 євро.

Окрім очевидних проблем з легальністю документів на деякі "євробляхи" є й інша проблема. Справа в тому, що невеликий відсоток авто на євро номерах це гібриди і вони не підпадають під пільгове розмитнення. А розмитнювати такі автомобілі за повною ставкою економічно недоцільно.

Раніше повідомляли, конфіскація "євроблях" і кримінальна справа на власників: українці можуть залишитися без авто і "свободи".

Як повідомляв Знай.uа, користувачі iPhone зіткнулися з черговою проблемою нової iOS: бережіть свої фото.

Знай.uа писав, розмитнити євробляху через додаток "Дія": як оформити машину, мопед і навіть причіп онлайн.