Багато наших читачів вже помітили, що в багатьох українських областях вже ввели "червону" зону карантину, статистика від МОЗ залишає бажати кращого і тільки боятися нових антирекордів. Український парламент прийняв законопроєкт, який вводить кримінальну відповідальність за підробку COVID-сертифікатів. Шахраям може загрожувати до 3 років в'язниці і штраф 170 000 грн.

Про це детально вирішив розповісти українцям відомий юрист Олександр Моргун, розповівши у своєму TikTok важливу інформацію.

Локдаун в Києві, фото: Вечірній Київ
Локдаун в Києві, фото: Вечірній Київ

"Не хочеш вакцинуватися? Купи сертифікат! (це сарказм). Тепер люди не уявляють, які проблеми на них чекають. А це три роки в'язниці або штраф 170 тисяч гривень. Тепер громадянин, який використовує підроблений сертифікат може заплатити 17-34 тисячі гривень штрафу. Медпрацівник, який вніс неправдиві дані до реєстру - 68 тис. гривень, або позбавлення волі на 2 роки.

Українські медики, скріншот: YouTube
Українські медики, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

А якщо медпрацівники продають підроблені сертифікати - це 170 тисяч гривень, або позбавлення волі на 3 роки. Отже, не займайтеся фігнею, викрутитися у вас не вийде.", - розповідає юрист.

@morgun_pro_zakon

Напишіть про своє відношення до куплених COVID-сертифікатів! 👇🏻 #вакцина #юрист #нотаріус

♬ оригінальний звук - Олександр Моргун

Варто нагадати нашим читачам, що за відсутність маски виписують штраф від 170 до 255 гривень. А ось пасажири громадського транспорту повинні будуть мати при собі жовтий або зелений covid-сертифікати. Пасажири і водії також зобов'язані користуватися захисними масками.

Раніше повідомляли, не мають права: юрист розповів, що робити, якщо з вас почали вимагати сертифікат вакцинації в парку.

Як повідомляв Знай.uа, штраф за порушення карантину можна не платити? Відомий юрист розповів, як вижити українцям у "червоній" зоні.

Знай.uа писав, українці можуть повернути в товар в магазин навіть без чека: юрист описав докладний алгоритм.