У додатку» Дія " з'явилися сертифікати про одужання від коронавірусу і ПЛР-тести. Про це повідомив керівник з розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації Мстислав Банік в інтерв'ю "РБК-Україна».

З посиленням карантину в більшості українських регіонів стало питання про отримання covid-сертифікатів, які повинні дозволити відвідувати ряд розважальних закладів в червоній зоні карантину.

Міністерства цифрової трансформації планує запустити спеціальні сертифікати на підставі ПЛР-тесту.

якщо у людини немає щеплення, і він хоче створити covid-сертифікат на основі ПЛР-тесту — потрібно зайти на сайт лабораторії або у відповідний розділ в " Дії " і перевірити, чи відвантажує саме ця лабораторія результати тестування в систему
, - повідомив Мстислав Баник.

Covid-сертифікат, скріншот: diia.gov.ua
Covid-сертифікат, скріншот: diia.gov.ua

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Він зазначає, що даний сертифікат буде діяти близько сімдесяти двох годин з моменту, коли дані завантажили в систему.

Також плануються сертифікати про одужання. Вони з'являться в листопаді цього року. Вони також діють близько сімдесяти двох годин.

При цьому проект" Дія " зазначає, що можна згенерувати covid-сертифікат для дитини від дванадцяти років за умови, якщо він пройшов повний курс вакцинації.

Нагадаємо, що київські Ресторани придумали хитрий виверт в "червоній" зоні: тести продають разом з шампанським. Представник "УДАРу" Віталія Кличка розповів, що в одному з київських закладів пропонують купити експрес-тест

Раніше Знай писав, що Covid-сертифікат в " дії " можна буде отримати без вакцинації, але ненадовго. Міністр цифрової трансформації розповів про нововведення, яке дозволяє отримати сертифікат без вакцинації.

Також Знай повідомляв, 500-600 смертей на день - це єдиний серйозний аргумент за введення локдауну, - Анатолій Якименко.