Стало відомо про те, що незабаром в Україні можуть значно подорожчати продукти. Основною причиною цього може бути подорожчання газу і електрики для бізнесу. Що ж виросте в ціні найсильніше.

Новий сюжет вийшов у програмі Факти ICTV, де регулярно сповіщають про всі актуальні події як в Україні, так і в світі.

Через підвищення цін на газ і електрику ціни поповзли вгору. Зокрема, соняшникова олія і цукор вже поставили кілька неприємних рекордів. Хліб також став дорожчим, в середньому на гривню, і тепер за батон просять близько 20 гривень.

Супермаркет, фото: znaj.ua
Супермаркет, фото: znaj.ua

Якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року, то свинина і яловичина подорожчали на 16%, курка - 27%, яйця - 23%.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Найсильніше дісталося ціні на соняшникову олію-цілих 58%, і цукор на 40%. Досить дивне зростання цін відбулося і на буряк і цибулю. У листопаді минулого року вони були дешевшими на 53 і 65% відповідно. Експерти відзначають, що це ще не межа.

Скрін, відео YouTube хліб
Скрін, відео YouTube хліб

Зовсім скоро м'ясо буде коштує ще дорожче, так як ціни на корм для тварин виростуть. І якщо без нього ще можна обійтися, купуючи трохи рідше, то без хліба ніяк. Тенденція зростання цін спостерігається і тут.

М'ясо, фото: Unian
М'ясо, фото: Unian

Зараз за буханець в середньому вимагають 20 гривень, але, незабаром це зміниться, так як 90% підприємств, які випікають його, роблять це на газу. Перебудувати виробництво практично неможливо, тому варто очікувати подорожчання приблизно на 10-20%.

Нагадаємо, яйця по 36 гривень, гречка - від 60: як зміняться ціни на продукти до Нового року, огляд ринків

Раніше повідомляли, що 28 гривень за долар і шалене зростання інфляції? Українцям розповіли, чого очікувати вже цієї зими

Також, в Україні незабаром подорожчає улюблений напій, урожай кави не вдався