Нардепи не зможуть потрапити в Раду без сертифікатів і експрес-тестів: відчують себе в шкурі простих українців

На позачерговому засіданні 2 листопада Верховна Рада 279 голосами прийняла постанову № 6154, згідно з яким, у зв'язку з карантином, змінюються правила допуску до парламенту.

Для входу до Верховної Ради необхідно мати:

  • ️Covid-сертифікат про щеплення однією або декількома дозами вакцини;
  • Іноземний Covid-сертифікат про вакцинацію;
  • Негативний результат ПЛР-тесту (зробленого за 72 години до пред'явлення) або експрес-тесту на антиген (зробленого не більше ніж за 48 годин);
  • Довідки про одужання від коронавірусу (дійсна протягом пів року з моменту одужання).

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Сертифікат про одужання від коронавірусу буде доступний в "Дії": як отримати

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Стало відомо, що з 8 листопада отримати сертифікат про одужання зможуть люди, у яких є запис про захворювання COVID-19. Можливість згенерувати сертифікат про одужання в додатку "Дія" з'явиться через 15 днів після того, як лікар внесе відповідні дані в систему. Цей сертифікат буде діяти 90 днів.

Варто відзначити, що в додатку "Дія" вже згенеровано 5 мільйонів сертифікатів про вакцинацію. Тільки за останні 5 днів-більше мільйона документів.

Коронавірус, фото gettyimages
Коронавірус, фото gettyimages

Рада підтримала нові штрафи за "липовий" сертифікат: покупцям підробки - 34 тисячі, продавцям – 170 тисяч

Даний проект Закону "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за підробку документів, що стосуються проведення профілактичних щеплень", передбачає жорсткі покарання відразу для 3 категорій населення: покупців, лікарів і осіб, що займаються збутом "антиковідних" підробок.

  • покупець світить штраф - від 17 до 34 тис грн, або обмеження свободи до 2 років
  • за виготовлення з метою збуту фальшивих сертифікатів вакцинації шахраям світить найбільший штраф – від 85 до 170 тис грн або позбавлення волі до 3 років
  • за видачу фальшивих довідок та внесення завідомо неправдивих відомостей до медичної документації підтвердження про проведення щеплення лікар загрожує штраф у розмірі від 34 до 68 тис грн або позбавлення волі до 2 років.

Карантин, транспорт - фото "Я и Закон"
Карантин, транспорт - фото "Я и Закон"

В Україні зросте мінімальна зарплата: Верховна Рада прийняла Держбюджет на 2022 рік у першому читанні

273 нардепи проголосували за "Проект Постанови про висновки та пропозиції до проекту Закону України Про Державний бюджет України на 2022 рік" у першому читанні.

У держбюджеті України на 2022 рік закладені такі основні пункти:

  • Зростання економіки на 3,8%;
  • Інфляція на рівні 6,2%;
  • Курс долара США - 28,6 грн / дол.;
  • Дефіцит бюджету-188 млрд грн;
  • Доходи-1267 млрд грн;
  • Витрати-1441 млрд грн.

Як зміниться мінімальна зарплата:

  • З 1 січня-6500 грн;
  • З 1 жовтня - 6700 грн;
  • Середньомісячна зарплата - 15 300 грн.

Зарплата, фото Korrespondent
Зарплата, фото Korrespondent

11 років школи по 10 тисяч гривень: українці запропонували "штрафи" за ухилення від призову до ЗСУ

В Україні пропонують дозволити офіційно відкуповуватися від обов'язкової армійської служби. Відповідну петицію на сайті офісу Президента розмістив Олександр-Григорій Сух. На думку автора петиції," якщо влада не хоче скасовувати строкову службу«, варто дати людям можливість"легально відкупитися від служби в армії".

"Але чому вони платять це людям, які ті гроші забирають собі в кишеню, якщо можна їх платити офіційно в касу, тим самим збільшивши державну казну. Можна порахувати 11 років школи по 10 тисяч гривень, це виходить сума в розмірі 110 тисяч гривень, що непогано поповнить державну казну», - упевнений чоловік. Він порахував, що навіть сто таких призовників, які захочуть відкупитися, поповнять державний бюджет на 11 мільйонів гривень.

Військові, фото: Міноборони
Військові, фото: Міноборони