Українець зумів перетворити давнє хобі на власний бізнес, скориставшись допомогою від держави. Цю історію розповіли на сторінці Міністерства соціальної політики України.

Як зазначається, 42-річний Сергій Юрченко, багатодітний батько із селища міського типу Шевченкове Куп’янського району Харківської області, давно заробляв на життя професійною фото- і відеозйомкою. Проте чоловік мав ще й захоплення – розводив бджіл.

Проте три роки тому чоловікові довелося переглянути своє життя – фотопослуги замовляли все менше, а грошей, зароблених з невеличкої домашньої пасіки, на всю родину не вистачало.

Тоді Сергій звернувся до районної філії Харківського міського центру зайнятості, де отримав статус безробітного. У свого інспектора він випадково дізнався, що в регіоні діє пілотний проект «Рука допомоги».

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

«Це був мій шанс! Бо тоді вже виношував ідею створювати ФОП і серйозно займатися бджільництвом. Стримували лише драконівські банківські кредити. А ставши учасником проекту, можна було отримати до 70 тисяч гривень безвідсоткової поворотної допомоги на розвиток підприємництва», - згадує чоловік.

Сергій написав і захистив бізнес-план, замовив обладнання і розширив власну пасіку. Тепер його родині вистачає на життя.

пасіка, скріншот з відео
пасіка, скріншот з відео

«На сьогодні маю сотню бджолосімей. Багато з них, щоправда, молоді – цьогоріч я самостійно розселив чимало бджолиних сімей, тому відкачка меду з їхніх вуликів ще була неповноцінною», - ділиться чоловік.

Борг перед державою він вже повернув.

«Ти просто прозоро працюєш, і щомісяця твоя сума заборгованості зменшується на суму обов’язкових платежів, а держава отримує назад вкладені у тебе кошти. Це потужний старт для розвитку бізнесу», - додає Сергій.

Він наголосив, що мед продавати вигідно, адже цей продукт завжди у ціні.

«Я сам собі господар, наді мною немає начальників, сам собі планую роботу і зарплату. Доходи від бізнесу дозоляють оплачувати навчання і проживання старшої доньки в Харкові, щоліта усім сімейством відпочивати на морі. Частину доходів, звісно, вкладаю у розширення пасіки», - зізнався підприємець.

Вся його родина ласує медом щодня, а замість чаю й кави п’ють воду з розведеним у ній медом.

Знай.ua нагадує Воїн ЗСУ без ніг і руки підкорив Говерлу: мужність, від якої перехоплює подих

Як раніше повідомляв Знай.ua Ранні підйоми, громіздкі каструлі і висока температура: красуня Наталка замінила бійцям маму і розповіла про важку роботу кухаря

Також Знай.ua писав:Осінній призов до ЗСУ - 2021: скільки юнаків ще не вистачає військкоматам