На офіційній сторінці благодійного фонду допомоги ветеранам та військовим під назвою "Повернися живим" з'явилася Історія, в яку важко повірити через неймовірну силу духу та волю до життя Вадима Довгорука.
Чоловік - воїн третього окремого полку СпП ім. князя Святослава Хороброго, який є учасником боїв за Донецький аеропорт. Ще в 2015 році, взимку, його з іншими побратимами застали зненацька війська путінських окупантів.

Вадим Довгорук, фото: Facebook
Вадим Довгорук, фото: Facebook

"У тому бою Вадим втратив ліву руку. Важко поранений він провів 4 дні під відкритим небом, отримавши обмороження 4 ступеня. Він вижив, але потрапив у полон, звідки завдяки місцевій медсестрі про його долю дізналися рідні. Довгорука вдалося витягти з лап окупантів, але на жаль, воїну довелося ампутувати обморожені ноги", - йдеться в публікації.

Це не зупинило Вадима. Він залишився в лавах ССО України, а ще одружився і став татом. Зовсім недавно воїн здійснив мрію і піднявся на Говерлу пішки.
Вадим Довгорук, фото: Facebook
Вадим Довгорук, фото: Facebook
До вершини не вистачило 100 метрів, команді потрібно було повертатися до заходу сонця. Проте вже наступного року він планує здійснити давнє бажання.
"Будьте здорові і повертайтеся живими!", "Неможливо стримати сльози, але в той же час велика гордість за таких дивовижних людей", - пишуть користувачі в коментарях.

Нагадаємо, фронтові кухарі ЗСУ показали, чим годують солдатів і розповіли про секретні інгредієнти: "Щоб йшли з посмішкою"

Як повідомляв Знай.ua, осінній призов до ЗСУ 2021: що потрібно знати молодим українцям, яких на рік заберуть з сім'ї

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Також Знай.ua писав, путінські окупанти перейшли на ракетні комплекси при атаці воїнів ЗСУ на Донбасі: захисника України евакуювали