Україна переходить з літнього на зимовий час. Тому не забудьте перевести свій годинник на одну годину назад.


Про це повідомляє портал "Українські Новини".


З суботи на неділю, з 30 на 31 жовтня, Україна перейде на зимовий час. Українцям стрілки годинника потрібно буде перевести на годину назад.

Перехід на зимовий час, фото: кадр з відео
Перехід на зимовий час, фото: кадр з відео


Варто зазначити, що в Україні двічі на рік здійснюється переведення годинників. Відповідну постанову № 509 від 13 травня 1996 року "Про порядок обчислення часу на території України" прийняв Кабінет Міністрів. Вперше в нашій країні годинник перевели ще за часів СРСР в квітні 1981 року. Тоді це робили з метою економії електроенергії.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Переведення годинників може порушити ваш звичайний режим, тому центр громадського здоров'я розповів про прості правила, які допоможуть цьому уникнути.

Не потрібно вживати кофеїновмісні напої перед сном, відмовтеся від алкоголю і куріння. Також не варто перед сном їсти важку їжу. Обов'язково провітрюйте спальню і здійснюйте спокійні вечірні прогулянки.

Переведення годинників на "зимовий" час - фото womo.ua
Переведення годинників на "зимовий" час - фото womo.ua

Якість сну буде в рази кращою, якщо ви приберете зі спальні електроприлади з підсвічуванням і мінімум за 30 хвилин до сну відкласти мобільний телефон.

Нагадавши, що раніше ляжеш-пізніше встанеш: як на здоров'я українців вплине перехід на зимовий час. Лікарі дають рекомендації, як адаптуватися до Нового часу

Як повідомляв Знай.uа , 4 тисячі гривень проти 28 на тих же умовах: скільки платять українцям у Польщі

Знай.uа писав, перехід на зимовий час 2021: українцям розповіли, як робити "що в кайф" і пережити зміну сезону