Для наших читачів, які весь час переймаються за свій фізичний стан, з'явилися важливі новини. Справа в тому, що на нашу планету насувається одна з найпотужніших магнітних бур. Пік її активності очікується в суботу, 30 жовтня. У цей день, за словами вчених, сила ударів буде досягати від 6 до 7 балів.

Про це стало відомо завдяки новій публікації одного з українських телеканалів.

Магнітні бурі, кадр з відео
Магнітні бурі, кадр з відео

Також журналісти дізналися у вчених, що на Сонці вже зафіксували 14 загорянь, в тому числі – удар класу М (вони не дуже сильні, але можуть викликати радіаційний шторм) і максимальний класу Х, що може привести до геомагнітного шторму на Землі.

Головний пік бурі буде з 12:00 до 18:00, 30 жовтня, але взагалі аномальна активність на сонці буде фіксуватися протягом двох діб, до 31 Жовтня. Вже з першого дня місяця очікується сильна хвиля. 1 листопада буде буря "червоного" рівня. Крім неї, невеликі хвилі очікуються 5, 10 і 19 листопада.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Магнітні бурі у листопаді 2020, скрін - YouTube
Магнітні бурі у листопаді 2020, скрін - YouTube

Близько 60% людей потрапляють під вплив магнітних бур. Дискомфорт в ці дні можуть відчувати люди з метеочутливістю, "сердечники", гіпертоніки і гіпотоніки, ті, хто страждає на інші серцево-судинними та хронічні недуги.

Осінь, фото: Unian
Осінь, фото: Unian

Як уберегтися від впливу магнітної бурі?

- Більше відпочивати, гуляти на свіжому повітрі.

- Виключити алкогольні напої, куріння, пити менше кави та інших збуджуючих напоїв, відмовтеся від важкої їжі.

- Не перевантажуйтеся фізично і емоційно і спіть по 7-8 годин.

Раніше повідомляли, Україну засипле снігом вже в листопаді: "Абсолютний мінімум - 24".

Як повідомляв Знай.uа, погода 30 жовтня зігріє українців перед локдауном: майже весна.

Знай.uа писав, у Держекоінспекції розповіли, коли дозволено спалювати траву.