У вівторок 26 жовтня на офіційній сторінці Міністерства юстиції України у facebook з’явився пост, що розкриває поняття «маломобільні групи», та яких правил слід дотримуватися при забудові та плануванні населених пунктів, формуванні мікрорайонів, будівництві та реконструкції об’єктів інфраструктури.

В повідомлені дається чітке визначення, кого можна вважати маломобільною особою, або людиною, яка потребує додаткових умов.

  • Маломобільні групи населення (МГН) − це особи, які відчувають труднощі при самостійному пересуванні, одержанні послуги, необхідної інформації або при орієнтуванні у просторі, зокрема особи з інвалідністю, особи з тимчасовим порушенням здоров’я, вагітні жінки, громадяни похилого віку, особи з дитячими візками.
    Простіше кажучи, це люди, яким з будь-яких об’єктивних причин важко повноцінно пересуватись населеним пунктом і які потребують додаткових умов.

, - йдеться у повідомлені.

facebook Міністерство юстиції України
facebook Міністерство юстиції України

Також велика увага приділяється тому, що забудовники повинні дотримуватися будівельних норм, а будівлі мають бути забезпечені пандусами. Нагадаємо, що встановлення пандусу не потребує дозвільних документів. Будівлі, згідно з повідомленням, мають відповідати нормам переліченим нижче:

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще
  • фізична можливість і зручність потрапляння та пересування об’єктом, прилеглою територією, отриманням послуг
  • фізична безпека при потраплянні на об’єкт та пересуванні по ньому, прилеглою територією, при отриманні послуг

  • можливість вільного отримання інформації про об’єкт та послуги, що надаються;

  • вільна навігація (орієнтування) по об’єкту та прилеглою територією.

facebook Міністерство юстиції України
facebook Міністерство юстиції України

Якщо ж будівля не обладнана належним чином, особа, або її представник можуть звернутися до ЖБК або ОСББ із заявою про встановлення допоміжних заходів, але для цього знадобиться підтвердження необхідності цієї вимоги. Якщо на вимогу буде отримана відмова – особа, яка звернулася з відповідним запитом, має право оскаржити бездіяльність, або рішення щодо її запиту.

Знай.ua нагадує: Без неї не виїхати за кордон і неможливо користуватися авто: як отримати довідку про борги по аліментам

Як раніше повідомляв Знай.ua: "Кохання долає навіть тюремні грати": у Мін'юсті розповіли, чи реально укласти шлюб позбавленим волі

Також Знай.ua писав: "Поїхав на заробітки і не повернувся": живого українця випадково визнали загиблим