Українцям розповіли, що потрібно аби отримати довідку про заборгованість по аліментах.

Про це розповіли у Мін'юсті.


У Міністерстві юстиції України розповіли, що довідка про наявність заборгованості зі сплати аліментів може знадобитися, наприклад, якщо дитині потрібно виїхати за кордон. Це стосується тих випадків, коли термін перебування в іншій країні перевищує один місяць, а той з батьків, який живе окремо від сім'ї, не бажає надавати відповідний дозвіл.

Борги по аліментах, фото instagram minjust_of_ukraine
Борги по аліментах, фото instagram minjust_of_ukraine

"У разі надходження до органу державної виконавчої служби заяви стягувача про видачу довідки про наявність заборгованості зі сплати аліментів , органи державної виконавчої служби протягом робочих днів видають стягувачу таку довідку. Для видачі довідки виконавець обчислює розмір заборгованості зі сплати аліментів з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання", - розповіли у Мін'юсті.

Якщо ж розмір заборгованості по аліментах з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання є меншим, ніж сума таких платежів за три місяці, орган державної виконавчої служби письмово повідомляє стягувача про відмову. При цьому надається розрахунок заборгованості.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще