Для всіх українських громадян, які цікавлять питанням, як законно оформити шлюб, якщо одна зі сторін перебуває в місцях не настільки віддалених. У Міністерстві юстиції України назвали, коли і як українці, які перебувають у в'язниці можуть одружитися або вийти заміж.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Мін'юсту в мережі Facebook.

СІЗО у Львові, фото ілюстративне: inlviv.in.ua
СІЗО у Львові, фото ілюстративне: inlviv.in.ua

"Державна реєстрація шлюбу з особами, які відбувають покарання в установах виконання покарань, здійснюється відділом державної реєстрації актів цивільного стану за місцем знаходження таких установ на загальних підставах, передбачених чинним законодавством України.

Адміністрація установи виконання покарань забезпечує засуджену особу бланком заяви про державну реєстрацію шлюбу встановленої форми.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Після заповнення засудженим тієї частини заяви, яка стосується його, начальник установи виконання покарань звіряє зазначені в заяві відомості з паспортом або паспортним документом, який міститься в особовій справі засудженого, засвідчує справжність його підпису відповідно до статті 78 Закону України "Про нотаріат" та надсилає цю заяву особі, з якою засуджений бажає зареєструвати шлюб.

Одночасно цій особі повідомляються найменування та адреса Відділу державної реєстрації актів цивільного стану за місцем знаходження установи виконання покарань, в якому може бути проведена державна реєстрація шлюбу.

При погодженні на державну реєстрацію шлюбу із засудженим особа заповнює отриману заяву в тій частині, що стосується її, у відділі державної реєстрації актів цивільного стану за місцем знаходження установи виконання покарань.

Відділ ДРАЦС, який отримав заяву про державну реєстрацію шлюбу, призначає дату і час державної реєстрації шлюбу, про що заздалегідь повідомляє наречених, а також адміністрацію установи виконання покарань, в якій міститься засуджена особа, яка бажає зареєструвати шлюб. Державна реєстрація шлюбу проводиться в присутності нареченого і нареченої в приміщенні, визначеному адміністрацією установи виконання покарань.", — повідомляють в Мін'юсті.

Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook
Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook

Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook
Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, з автосалону, "авансом" або б/у: Мін'юст оприлюднив правила безпечної купівлі машини.

Як повідомляв Знай.uа, не хочуть народжувати: Україна стрімко втрачає населення, побитий 30-річний антирекорд.

Знай.uа писав, за звільнення - до 72 тисяч компенсації: в Україні ініціювали нові держвиплати.