Кабінет Міністрів затвердив порядок відсторонення співробітників підприємств, установ і організацій, що підлягають обов'язковій вакцинації проти СOVID-19.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль підписав відповідне постанову, згідно з яким, у разі відсутності Covid-сертифіката про зроблену вакцинацію, певні представники професій будуть відсторонені від роботи з 8 листопада.

Керівники держорганів, підприємств, установ та організацій повинні забезпечити відсторонення співробітників, які зобов'язані зробити профілактичне щеплення від COVID-19, але ухиляються або відмовляються від вакцинації. Нововведення не стосується співробітників з протипоказаннями, які надали медичний висновок.

вакцинація в Україні, скріншот з відео
вакцинація в Україні, скріншот з відео

На час такого відсторонення оплата праці працівників і державних службовців проводиться згідно з нормами закону.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Відсторонення працівників проводиться шляхом видання наказу або розпорядження керівника держоргану або підприємства, установи, організації з обов'язковим доведенням його до відома особам, які усуваються. Термін відсторонення встановлюється до усунення причин, які його зумовили.

Варто нагадати, що МОЗ затвердило перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких зобов'язані пройти процедуру вакцинації.

- всі педагоги, незалежно від типу закладу - дошкільного, школи, профтехучилища або вузу,
- працівники центральних органів виконавчої влади,
- працівники міністерств та їх структурних підрозділів
- працівники місцевих державних адміністрацій-обласних, міських та районних.

Нагадаємо, що українці поскаржилися на перевірки сертифікатів навіть на міжміських маршрутах: "У нас наказ..."

Як повідомляв Знай.uа, п'ять років в'язниці і тисячі гривень штрафу: ось так покарають тих, хто робить і купує "липові" ковід-сертифікати

Також портал Знай.uа писав, що обов'язкова вакцинація торкнеться не тільки вчителів і чиновників: Віктор Ляшко погодив новий список