Зовсім скоро відбудеться чергове переведення годинників на зимовий час, незважаючи на розмови про скасування цієї дії, що існують протягом декількох років.

Щорічно, двічі українці переходять з "літнього" на "зимовий" час і навпаки заради ефективного використання світлового дня та економії електроенергії. Однак вже не раз доводилося, що економія становить всього 1-3%.

Переведення годинника, скріншот: YouTube
Переведення годинника, скріншот: YouTube

У всіх областях України діє один часовий пояс, хоча регіони насправді знаходяться в двох. Такі відмінності плачевні для жителів західних регіонів, так як залишаючи "літній" час, їм доведеться починати робочий день в темряві, бо сонце з'являється з-за горизонту лише до дев'ятої ранку (в такому випадку).

Наступний переведення стрілок відбудеться в ніч з суботи на неділю, о 4 ранку 31 Жовтня 2021 року. Сучасні гаджети автоматично проводять цю процедуру, в іншому випадку — стрілки перевести потрібно буде на годину назад.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Переведення часу, скріншот: YouTube
Переведення часу, скріншот: YouTube

Скасування переведення годинників залежить від рішення ЄС, і дуже важливо синхронізувати час з Європою, так як від цього залежать різні логістичні питання, включаючи розклад руху транспорту.

Нагадаємо, Рада вирішить, скільки спати українцям в зимовий час. Про це повідомив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук у понеділок, 18 жовтня під час брифінгу в парламенті. Народні депутати найближчим часом можуть повернутися до обговорення цього питання.

Як повідомляв "Знай.ua", 4 тисячі гривень проти 28 на тих же умовах: скільки платять українцям у Польщі

Знай.ua писав, перехід на зимовий час 2021: українцям розповіли, як робити "що в кайф" і пережити зміну сезону