Це "крісло" пустувало майже 2 тижні

Призначення Руслана Стефанчука на посаду голови Верховної Ради, без сумніву, стало найгучнішою подією жовтня. З того дня минуло майже 2 тижні, а не менш поважне "крісло" в президії Парламенту так і залишалося незайнятим. Довгоочікуване призначення першого заступника очільника ВРУ, нарешті, відбулося – з 2 головних кандидатів був обраний переможець. Деталі вирішального голосування з'ясовували Знай.ua.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Переміг кандидат від "Слуги Народу": як голосували

Перший етап офіційного процесу обрання "правої руки" голови Парламенту відбувся 8 жовтня – у день призначення Руслана Стефанчука. Але часу вистачило лише на визначення головних кандидатів на посаду його першого заступника.

Верховна Рада, Р.Стефанчук - фото ВРУ
Верховна Рада, Р.Стефанчук - фото ВРУ

Головними кандидатами були визначені 2 парламентарі:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще
  • голова фракції "Слуга Народу" Олександр Корнієнко – його кандидатуру запропонувала фракція "Слуга Народу";
  • член Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Софії Федина – її кандидатуру висунула фракція "Європейська солідарність".

Сьогодні ж відбувся другий етап – процес обговорення цих кандидатур в сесійній залі, усіх "за" та "проти" по кожному з них.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Врешті решт, 256 голосами "за" перемогу отримав 37-річний голова Підкомітету з питань організації державної влади, державної служби, служби в органах місцевого самоврядування, державних символів та нагород Олександр Корнієнко.

Олександр Корнієнко - фото з Фейсбук
Олександр Корнієнко - фото з Фейсбук

Варто додати, що новообраний перший заступник голови Верховної Ради також є:

  • Головою Лічильної комісії ВРУ ІХ скликання

Олександр Корнієнко - фото з Фейсбук
Олександр Корнієнко - фото з Фейсбук

  • Заступником голови Тимчасової спеціальної комісїї ВРУ з питань формування і реалізації державної політики щодо відновлення територіальної цілісності та забезпечення суверенітету України

Скріншот
Скріншот

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що медики б'ють на сполох – не вистачає ліжок та лікарів: в Раді викликали "на килим" Віктора Ляшка.