Вирішальне рішення прийматимуть в сесійній залі

Новина про загибель 33-річного нардепа Антона Полякова, що сталася вночі 8 жовтня, сколихнула всю країну. Як, власне, і витівка скандально відомої голови Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової, вислів якої щодо цього інциденту призвів до масових криків "Ганьба!" в сесійній залі. Та, схоже, на тимчасовому відстороненні нардепа з посади очільниці Комітету справа не закінчиться.

Г.Третьякова - скріншот
Г.Третьякова - скріншот

Питання винесуть до сесійної зали: як покарають?

Як варіант "справедливого покарання" для Галини Третьякової серед українців наразі висувається одразу кілька версій. Від виключення її з фракції "Слуга Народу" до позбавлення депутатського мандату, взагалі.

Галина Третьякова - фото з Фейсбук
Галина Третьякова - фото з Фейсбук

Про деталі розгляду цього питання повідомив новопризначений голова Верховної Ради в ході брифінгу, що відбувся сьогодні в кулуарах Парламенту.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

"Свою оцінку я надав одразу. Вона зводилася до 2 основних меседжів: що життя людини є найвищою цінністю і ніхто не має права плюндрувати світлу пам'ять загиблої людини, і що свобода слова означає автоматичну відповідальність. Крім цього, було звернення багатьох фракцій і груп", - повідомив очільник ВРУ Руслан Стефанчук.

Верховна Рада, Руслан Стефанчук - фото Знай.ua
Верховна Рада, Руслан Стефанчук - фото Знай.ua

З метою визначити належні "санкції" для Галини Третьякової глава Верховної Ради звернувся до профільного Комітету.

"Ні голова ВРУ, ні президія Парламенту таких рішень не приймає – для цього потрібно рішення залу. Але своє доручення, як очільника Верховної Ради, відповідному Регламентному комітету я надав", - зазначив в ході виступу Руслан Стефанчук.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Засідання профільного Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради має відбутися вже цієї середи – 20 жовтня.

Як наголосив спікер ВРУ, після цього дане питання буде винесене до сесійної зали.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що за напад на нардепа Тищенку загрожує 7 років тюрми: колеги по Раді подали заяви до Генпрокуратури і ДБР.