Стало відомо про те, що незабаром Україна може відмовитися від переходу на літній час. Рішення з цього питання винесуть депутати Верховної Ради України під час чергового обговорення.

Про це повідомив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук у понеділок, 18 жовтня під час брифінгу в парламенті.

Чоловік зазначив, що народні депутати найближчим часом можуть повернутися до обговорення цього питання, і існує велика ймовірність того, що в кінці жовтня нам чекає останнє переведення часу.

Руслан Стефанчук - фото ВРУ
Руслан Стефанчук - фото ВРУ

"Ми перейшли на літній час, і голосувати законопроект про скасування переходу на літній час, мені здається, не мало сенсу, тому що ідеологія, яка закладалася в цей документ, – зберегти природний для України час +2, а це зимовий час", – сказав спікер.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Скрін, відео YouTube час
Скрін, відео YouTube час

Як тільки Україна перейде на зимовий час, а станеться це в останню неділю жовтня, за традицією, тоді ця дискусія буде актуалізована знову. Вона буде вестися з огляду на всі рішення Європейського Союзу, який не так давно висловився за скасування цього питання.

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук також зазначив, що перехід на літній час не приносить нашій країні економічної вигоди, а лише порушує біологічні ритми людей.

Годинник, фото: youtube
Годинник, фото: youtube

У ніч на неділю 31 жовтня Україна перейде на зимовий час – стрілки годинника будуть переведені на одну годину назад. Чи вирішиться це питання до кінця березня-покаже лише час, але, депутати налаштовані рішуче, і можливо, на літній час ми переходити вже не будемо.

Київ, фото: Знай.uа
Київ, фото: Знай.uа

Нагадаємо, перехід на зимовий час: коли і куди переводити стрілки і як це вплине на здоров'я українців

Як повідомляв Знай.ua лютий у жовтні: в Україні кілька днів триматимуться морози, тумани та шквальний вітер

Також Знай.ua писав, Чи можна розсікати на самокаті в заморозки: експерти відповіли на поширене питання