Середа прекрасно показала, до чого повинні бути готові українці в середині жовтня, бо цілий день у багатьох регіонах дощ лив без зупинки з ранку і до ночі.

Десь в кінці вересня почався процес звикання до осінніх холодів, похмурості і заморозків. До цього всього додався туман, опади і відсутність сонячного тепла. Перші опади пройшли, протягом декількох днів вони ще оглядаються на території України, але вже до вихідних назад повернутися, щоб громадяни знову могли скористатися парасолями.

Погода в Україні, фото з pxhere
Погода в Україні, фото з pxhere

На заході України жителі вже повинні були звикнути до падіння температури в нічний час доби до -4℃.

"Словом, ніяких страшних какабек поки не передбачається, осінь, як осінь - зріла, стримана, з сумочкою, повною блискучих каштанів, з короткою стрижкою, пофарбована в рудий колір, в окулярах через тумани і в високих кросівках, щоб буцати листя", - пише Наталка Діденко.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У п'ятницю, 15 жовтня 2021 року, ситуація натякне на похолодання перед вихідними. Сонечко практично не визирає з - за хмар, але якщо і робить це - зігрітися на свіжому повітрі буде неможливо. У шафах вже закінчився пошук теплих речей і шапок. На карті Укргідрометцентру спостерігаються незначні зміни.

Стовпчики термометрів 15 Жовтня покажуть - +11℃ ...+17℃ вдень і -1℃ ...+9℃ вночі у всіх областях. Опадів не спостерігається. Вітер на рівні 5-10 метрів в секунду (південно-західного напрямку). Найтепліше в Сімферополі — +15℃ ...+17℃.

Температура повітря в Києві, 15 жовтня, буде близько +12℃ ...+14℃ вдень, вночі +2℃ ...+4℃. Вітер у столиці теж 5-10 метрів в секунду.

Прогноз погоди на 15 жовтня, скріншот: Укргідрометцентр
Прогноз погоди на 15 жовтня, скріншот: Укргідрометцентр

Нагадаємо, в Україну прийшла зима зі снігом і морозом: жовтень зовсім здурів

Як повідомляв Знай.ua, лютий у жовтні: в Україні кілька днів триматимуться морози, тумани та шквальний вітер

Також Знай.ua писав, чи можна розсікати на самокаті в заморозки: експерти відповіли на поширене питання