В Україні 45 населених пунктів можуть залишитися без опалення через мільярдні борги.

У газопостачальній компанії "Нафтогаз" попередили українців про можливу загрозу своєчасного початку опалювального сезону в багатьох областях, а все через численні борги.

"Протягом тижня 10 підприємств теплоенергетики розрахувалися з критичними боргами, проте ще 63 виробники тепла мають відповідну заборгованість і ставлять під загрозу своєчасний старт опалювального сезону в 45 населених пунктах", - повідомляють в "Нафтогазі".

Опалювальний сезон, фото: odessa.online
Опалювальний сезон, фото: odessa.online

Відомо, що українці заборгували за комунальні послуги 62,9 млрд грн станом на кінець серпня місяця, а це на 7,6 мільярда більше, ніж у серпні 2020 року. За даними Державної служби статистики, найбільше накопичилося боргів за постачання і розподіл газу – 23,3 млрд грн, а також тепла і гарячої води – 19,5 млрд грн.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

В Україні з боржниками проводяться певні судові процедури навіть без присутності сторін. У разі відмови від сплати боргу, за рішенням суду, дані українця вносять до відповідного реєстру. Виконавча служба має право заарештувати всі банківські рахунки, заарештувати автомобіль та інше майно, забрати меблі, одяг, техніку і продати майно на відкритих торгах в рахунок сплати боргів.

Крім того, боржники до моменту погашення боргу не зможуть виїхати за кордон і укласти договір про купівлю-продаж майна у нотаріуса.

Пенсіонери, фото: Facebook
Пенсіонери, фото: Facebook

Нагадаємо, дитячі садочки і школи закриють? "Золоті" тарифи на тепло можуть призвести до колапсу

Як повідомляв Знай.uа, підвищення цін на газ вдарить по гаманцях українців: як це вплине на популярні послуги

Також портал Знай.uа писав, що опалювальний сезон пройде "як по маслу": влада придумала, як врятувати українців від підвищення тарифів