В Україні подорожчала вартість моркви і буряка. Про це повідомляє телеграм-портал Народний Ревізор.

2021 рік запам'ятався радикальним стрибком цін на споживчі товари. Найбільше зросла вартість на соняшникову олію, овочі та цукор, молочну продукцію.

Вартість капусти зросла на 129,8%, цибулі на 62,7%, соняшникової олії – на 48,7%.

Зокрема, вартість соняшникової олії перевищує вартість цього продукту в Європі навіть для українських виробників. У Польщі масло коштує приблизно 40-50 гривень, коли у нас більше 60 гривень.

морква, скріншот з відео
морква, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Залишилось два дні: українців попереджають востаннє У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

З осені стало відомо про подорожчання моркви і столового буряка. В основних регіонах виробництва якісну моркву продають по 4-7, 50 грн/кг, що в середньому на 29% дорожче, ніж в кінці минулого робочого тижня.

Виробники повідомили, що збільшення вартості через збільшення темпів збуту моркви. Пропозиція для даних коренеплодів знизилася.

Також столовий буряк за тиждень виріс на 24 відсотків, і становить 4-7 гривень за кілограм.

Раніше ми повідомляли, що тарифи на газ можуть зрости до кінця опалювального сезону. Дану заяву зробив заступник голови парламентського комітету з питань енергетики та послуг ЖКГ Олексій Кучеренко.

Як повідомляв портал "Знай.ua", кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Хто не отримає субсидію в опалювальному сезоні

Також "Знай.ua" в Україні цукор подорожчав на 91,2%, а масло - на 75,6%: як змінилися в ціні інші популярні продукти. Ціни на цукор і соняшникову олію за рік злетіли майже вдвічі-Держстат