Україна поступово звикає до осінніх холодів і похмурості, бо вже настав жовтень, поступово підступає до середини місяця.

Дощів благо ще не було, тому небагато, до чого все ще доводиться звикати, до теплого одягу, відсутності сонячного тепла і туману. Десь вночі навіть збирається похолодання до -2℃.

Погода в Україні, фото з pxhere
Погода в Україні, фото з pxhere

У неділю, 10 жовтня 2021 року, ситуація змінюється в бік похолодання. Сонечко хоч і привітно визирає з-за хмар, але все ж натякає українцям, що пора діставати шапки з шаф або зовсім придбати її при відсутності. На карті Укргідрометцентру показано, що зміни відбулися незначні. Наприклад, з боку вітру в позитивну сторону - стане менш вітряно.
Що стосується температури, то стовпчики термометрів 10 жовтня покажуть — +10℃ ...+ 17℃ вдень і -2℃ ...+ 7℃ вночі у всіх областях. Опадів не спостерігається ніде. Вітер буде десь на рівні 5-10 метрів в секунду (північно-східного напрямку). Тепліше, як завжди, в Ужгороді — +15℃ ...+17℃.

Прогноз погоди на 10 жовтня, скріншот: Укргідрометцентр
Прогноз погоди на 10 жовтня, скріншот: Укргідрометцентр

Температура повітря в Києві, 8 жовтня, буде близько +11℃ ...+ 13℃ вдень, вночі +1℃ ...+3℃. Вітер очікується такий же, в столиці 7-12 метрів в секунду (східного напрямку). Дуже холодно на заході України стане вже десь у вівторок, коли і почнуться дощі.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Можливі штормові пориви до 15-20 м/C. Північний антициклон скоро від нас піде, повітряна маса прийде інша - з опадами. Перші істотні дощі пройдуть ввечері 13-го жовтня і 14 жовтня. Холодне повітря в Україні переважатиме, тільки в східних областях в денні години буде тепліше наступного тижня", - пише Наталка Діденко.

Нагадаємо, перехід на зимовий час: коли і куди переводити стрілки і як це вплине на здоров'я українців

Як повідомляв Знай.ua, лютий у жовтні: в Україні кілька днів триматимуться морози, тумани та шквальний вітер

Також Знай.ua писав, чи можна розсікати на самокаті в заморозки: експерти відповіли на поширене питання