В українській столиці тривають роботи з будівництва нової серії станцій метрополітену - так зване "метро на Троєщину". Справа в тому, що на лівому березі Києва зараз ведеться прокладка тунелів, а на території Русанівських садів облаштовують насип, зводять опорні конструкції і огорожі.

Пропонуємо нашим читачам дізнатися, які станції першими з'являться на четвертій гілці столичного метрополітену.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Так, будівництво четвертої гілки метро-Подільсько-Вигурівської лінії - проводитиметься окремими ділянками, перша з яких буде від станції "Глибочицька" до станції "Райдужна" і включатиме 6 станцій:

"Глибочицька" (з пересадкою на станцію метро "Лук'янівська");

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст
Показати ще

"Подільська "( з пересадкою на станцію метро "Тараса Шевченка";

"Суднобудівний";

"Труханів острів";

"Затока Десенка";

"Райдужний".

Проект станції "Райдужна", фото: wikipedia.org
Проект станції "Райдужна", фото: wikipedia.org

Деякі станції будуть розташовані на нижньому ярусі Подільсько-Воскресенського мостового переходу. На Лівому березі столиці метро проходитиме під землею. За словами київських чиновників сьогодні вже практично побудовані в основних конструкціях три станції метрополітену: "Суднобудівна", "Труханів острів", "Затока Десенка".

На черзі станція дрібного залягання на Лівому березі - "Райдужна". Вона ймовірно матиме один підземний вестибюль поблизу від Садової вулиці, яка в перспективі стане центральною магістраллю масиву. Відкриття перших станцій лінії заплановано не раніше 2027 року.

Будівництво гілки метро на Троєщину, фото: kyivcity.gov.ua
Будівництво гілки метро на Троєщину, фото: kyivcity.gov.ua

Після закінчення будівництва 20-кілометрова лінія ймовірно матиме 20 станцій. Ось їх назви: "Троєщина", "Вулиця Цвєтаєвої", "Вулиця Закревського", "Вулиця Лифаря", "Вулиця Драйзера", "Вулиця Каштанова", "Проспект Маяковського", "Бульвар Перова", "Райдужна", "Затока Десенка", "Труханів острів", "Суднобудівна", "Подільська", "Глибочицька", "Площа Перемоги", "Вокзальна", "Солом'янська площа", "Чоколівська", "Аеропорт", "Кільцева дорога", "Жуляни".

Раніше повідомляли, "гола" українка кулею вилетіла з вагона метро: "полював" чоловік з палицею.

Як повідомляв Знай.uа, пасажирку Укрзалізниці намагалися зґвалтувати: "Хропів, розставляв ноги і ліз цілуватися".

Знай.uа писав, у київському супермаркеті чоловік накинувся на дівчинку на очах у покупців: "На нуль множу".