Не секрет, що за останні кілька років сильно збільшилися скарги українців на проблеми з банківськими картами. Багато людей скаржаться, що не можуть до кінця розібратися, як же правильно себе поводити в момент, коли мова йде про особисті гроші та їх збереження.

Саме тому ми знайшли важливу інформацію від експертів, які допоможуть зберегти власний гаманець і спокій.

Про це стало відомо завдяки інформації фінансового експерта Ганни Поплавської для порталу "Новини.Live".

Коли ви із застереженням дивитеся на банки, ви все вірно робите. Варто розуміти: "Банк для мене повинен бути місцем, де не про заробити (на високих % по депозиту, наприклад) – а банк, це про не втратити. Це питання комфорту, безпеки та прозорості".

Банківська карточка, фото: кадр з відео
Банківська карточка, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Тому рекомендую обов'язково при виборі банку звернути увагу на такі базові моменти:

1. Якщо зараз банк пропонує вам "нуль" (все пропонує безкоштовно), ви берете на себе всі ризики! Поставте собі питання. А на чому він тоді заробляє? І до якого часу це триватиме? У чому їх прихований заробіток? Банк - це не благодійна організація, це комерційна, це бізнес для засновників. А бізнес повинен бути прибутковим.

2. Подивіться, хто є ключовим засновником. Скільки років він у цьому бізнесі?

3. Прості і зрозумілі тарифи. Клієнтоорієнтованість.

Зростає кількість шахрайських схем, націлених обдурити і поцупити кошти з карток. Зазвичай це відбувається через недостатню обізнаність користувачів.

Банківські картки, скріншот: YouTube
Банківські картки, скріншот: YouTube

Як бути?

1. Ніколи і нікому не можна повідомляти персональні дані: номер паспорта, дата народження, пін-коди до карт, три цифри на звороті карти, термін дії карти – не можна! Смс-коди, які ви отримуєте від банків і мобільних операторів, будь – яку іншу інформацію, щодо ваших рахунків - не можна повідомляти!

2. Не відповідайте на підозрілі телефонні дзвінки та смс, не переходьте за посиланнями, і якщо є сумніви - звертайтеся до відділень Банку, який випустив цю картку, або за телефоном, за яким можна спілкуватися з банком.

3. Справжнім працівникам банку не треба ані номер паспорта, ані ІПН, ані термін дії картки, код на зворотному боці картки. І той код, який нанесено на зворотному боці картки, не знають навіть працівники банку і не повинні знати.

4. Використовуйте безпечні паролі. Прості паролі, це як відкриті двері до вашого рахунку для шахраїв, це, наприклад, дата народження та ім'я, в різних варіаціях ну і т.д. наші рекомендації до пароля: по-перше – повинен містити не менше 8 цифр, навіть Різні символи, по-друге – використання букв в паролі, як великих, так і малих, і по-третє – різні паролі до різних послуг – один - до пошти, другий – до карти, третій – для сайтів.

5. Пін-код карти - це секретний код, який повинні знати тільки ви. Його не знає жоден оператор банку. Коли ви вводите пін-код в терміналі або банкоматі, не соромтеся – прикривайте другою рукою клавіатуру, щоб унеможливити перегляд його сторонніми особами.

Раніше повідомляли, небезпечні знайомства в Tinder: як красуні "розводять" українців на 10 тисяч гривень.

Як повідомляв Знай.uа, рельєф, портрет і захисна плівка: як за порадами НБУ відрізнити фальшиві банкноти від справжніх.

Знай.uа писав, клієнт " Приватбанку "розповів, як шахраї взяли на літню матір кредит у 17 тисяч гривень:" робити нічого...".