Артуру Пройдкову всього 31 рік, а він вже став учителем року. Він щодня доводить, що мова й література цікаві, коли вони сучасні.

Про це повідомляє "Нова українська школа".

Артур Пройдков виходець із Луганщини, а зараз викладає українську мову та літературу в одній із київських шкіл. Він закоханий у свою професію, тому бере участь у Всеукраїнській школі онлайн, записує свої подкасти й вважає, що діти потребують сучасного викладання та новаторських підходів.

Артур Пройдков, фото "Нова українська школа"
Артур Пройдков, фото "Нова українська школа"

"Нинішні діти – дуже прагматичні, і це непогано. Проте якщо ми хочемо, аби їм було цікаво на уроках, то маємо показати зв’язок предмета, що викладаємо, з реаліями навколо них" - зазначив він.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Завдяки такому викладанню, його випускники складають ЗНО з української мови та літератури на 190+ балів без додаткових занять та репетиторів.

СЕКРЕТИ ВИКЛАДАННЯ

Вчитель року зізнається, що завжди намагається побудувати з дітьми конструктивний і цікавий діалог, причому як у шкільному середовищі, так і за його межами. У роботі на уроках він постійно намагається використовувати щось нове, максимально залучаючи емоції школярів.

Педагог переконаний, що інтегрувати у викладання сучасну культуру нескладно, але ефективність від такого навчання зростає в рази.

Артур Пройдков, фото "Нова українська школа"
Артур Пройдков, фото "Нова українська школа"

“Наприклад, коли вивчаємо тему лексичної помилки, розглядаємо тексти сучасних українських естрадних виконавців, шукаємо там лексичні чи граматичні помилки. Простий приклад: сучасна група “Время и Стекло” має, фактично, єдину україномовну пісню, що починається рядком “Моя любов чорна біль”. Де тут помилка? Діти одразу її бачать (“біль” чоловічого роду, – ред.). Або “давай залишимо більше для нас…” (“Океан Ельзи”). Діти вже знають, що в наказовому способі не варто використовувати “давай”, а потрібно сказати “залишмо” чи “залишімо”, - каже він.

Навіть для диктантів учитель намагається дібрати тексти, у яких є сучасна лексика, з якою діти стикаються щодня. Тому постійно використовує сучасні слова, аби нагадати, що в українській “піца” має лише 4 букви, а в словах “лате” чи “капучіно” не має подвоєння.

Коли педагог бачить помилки на рекламних щитах чи вивісках магазинів чи кафе, одразу ж фотографує, аби розібрати це на уроці, або надіслати в месенджери учням.

Артур Пройдков, фото "Нова українська школа"
Артур Пройдков, фото "Нова українська школа"

“Ким би вони не стали в майбутньому, їм потрібно знати українську, красиво виступати публічно, словом переконувати людей, грамотно писати, доносити свою думку. Ба більше, у сучасному світі соцмереж, месенджерів і цифрового середовища загалом.Часто даю їм саме такі завдання: не просто написати твір, а написати есе в стилі посту для соцмережі з дотриманням певних правил – 3–4 абзаци, до 5 речень у кожному, причому вони мають бути короткими, але місткими”, - підсумував він.

Це далеко не всі фішки учителя року, він щодня показує, що вивчення будь-якого предмету буде цікавим дітям коли воно буде сучасним і матиме прикладний характер.

Нагадаємо, що мама перевірила, як вчать її дитину українській у школі - результат вразив: "Паравоз" та "Еденицы" замість нового правопису

Як повідомляв Знай.uа, школяра зі струсом мозку відправили додому: не бачили ні вчитель, ні медсестра.

Знай.uа писав, після Дня вчителя педагогів обрадували "європейськими" зарплатами: від 19 до 170 тисяч гривень.