Хто переміг?

Вчорашнє відсторонення Дмитра Разумкова з крісла Голови Парламенту є лише "квіточками". Вирішальний же розгляд його зняття з цієї посади назавжди Верховна Рада має розглянути завтра, 7 жовтня. Тож сьогодні, за ініціативою голови партії "Слуга Народу" Олександра Корнієнка, нардепи обирали нового головуючого – саме він буде проводити це резонансне засідання. І гладким його точно не назвеш: спори затягнулися на 1,5 години, а самі ж парламентарі були на межі зриву, назвавши все це "абсурдом" і "пародією". Чим все закінчилося, дізнавалися Знай.ua.

Руслан Стефанчук - фото ВРУ
Руслан Стефанчук - фото ВРУ

5 кандидатів і конфлікт інтересів

Як підкреслив заступник голови Комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу Олег Волошин, кандидатів на головування у вирішальному засіданні за правилами мають подавати особи, що не представляють фракцію "Слуга Народу" – оскільки саме вона ініціювала відсторонення Дмитра Разумкова.

Тож, першими своїх кандидатів оголосила "Європейська солідарність". А саме: Гео Лероса, Олексія Гончаренка і Юрія Корявченкова, більш відомого в народі як Юзік з "95 кварталу".

Юрій Корявченков - фото з Фейсбук
Юрій Корявченков - фото з Фейсбук

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Представники ж партії "Голос" висунули кандидатури Миколи Тищенка і Олександра Бакумова, що є головою підкомітету з питань кримінального законодавства та протидії злочинності.

Микола Тищенко, фото unian
Микола Тищенко, фото unian

"Ви всі знаєте, що собака – це кращий друг людини. Заявляючи про конфлікт інтересів, я хотів би запропонувати пану Миколі Тищенко, який вважає себе бультер'єром президента, керувати завтра засіданням", - наголосив позафракційний народний депутат Гео Лерос.

Гео Лерос - фото з Фейсбук
Гео Лерос - фото з Фейсбук

Сам же Микола Тищенко в обговоренні питання участі не взяв, оскільки він сьогодні був відсутній на засіданні. Олексій Гончаренко від "Європейської солідарності" повідомив про відведення своєї кандидатури.

"Я, звісно, зможу провести засідання – тоді люди почують всі причини цієї відставки. Як Зеленський злякався потенційного конкурента в президенти. Та я, звичайно, оголошую конфлікт інтересів і бажано, щоб ви всі теж оголосили про конфлікт інтересів і не голосували за всю цю ганьбу", - зазначив нардеп Олексій Гончаренко.

Олексій Гончаренко: біографія і досьє, компромат, скріншот із Фейсбук
Олексій Гончаренко: біографія і досьє, компромат, скріншот із Фейсбук

Про самовідвід кандидатури заявили також і інші 2 кандидати – Юрій Корявченков і Олександр Бакумов.

293 "за" – переможця визначено: "Довели до абсурду"

На обговорення цього питання пішло щонайменше 1,5 години. І це влаштовувало далеко не всіх депутатів – як, власне, і сама суть обговорень.

"Кажуть, що якщо ситуацію не можна вирішити, її можна довести до абсурду – так от мені видається, те, що відбувається в залі останні 2 дні, воно і є. Чим зараз зайнята Верховна Рада? Хочете знімати спікера – у вас є голоси для цього, я не розумію чому це так хочуть зробити з грубими порушеннями Регламенту? Навіщо ламати Парламент через коліно?", - відзначила нардеп Інна Совсун, член Української частини Парламентського комітету асоціації.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Про перетворення подій у сесійній залі на пародію повідомив і голова Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики. Він виступив за підтримку іншого кандидата – Данили Гетманцева, що є Головою Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

"Ми бачимо, що, на жаль, наші колеги в Парламенті перетворюють сам український парламентаризм на пародію. Ми розуміємо, що з цим зробити з цим нічого зробити не можемо – ми можемо тільки запропонувати інтелігентну дискусію. І хочу сказати, що нікого кращого за Данила Гетманцева для того, щоб головувати на цьому засіданні", - зазначив Микита Потураєв.

Микита Потураєв, фото з Facebook
Микита Потураєв, фото з Facebook

В результаті, саме цей кандидат і став переможцем – "за" Данила Гетманцева проголосувало 293 народних депутата.

Данило Гетманцев - фото з Фейсбук
Данило Гетманцев - фото з Фейсбук

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав про те, які "сюрпризи" готує українцям Держбюджет-2022: вчителі і лікарі – без зарплат, учні – без книжок.