Наразі серед нардепів триває збір підписів

Новина можливе відкликання з посади Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова стала однією із найгучніших тем тижня. Днями із відповідною ініціативою до Апарату ВРУ звернувся голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія – наразі триває збір підписів щодо проведення позачергового засідання Парламенту, де і розглянуть це питання. Коли чекати вирішальної дати та на якому етапі наразі перебуває підготовчий процес, дізнавалися Знай.ua.

Дмитро Разумков - фото Знай.ua
Дмитро Разумков - фото Знай.ua

Збір підписів і строки

Про деталі вирішального голосування та додаткові зустрічі із головами фракцій сьогодні особисто повідомив Голова ВРУ Дмитро Разумков – в ході засідання Погоджувальної ради.

"Підписні листи на прохання спочатку фракції, а потім народного депутата Арахамії були видані в той самий день – так, як і обіцяли. Аж два пакети, щоб всім вистачило для заповнення – ну, щоб "наверняка"", - повідомив очільник Парламенту Дмитро Разумков.

Скріншот
Скріншот

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Разом з тим, Голова ВРУ спростував чутки щодо обговорюваної наразі у деяких ЗМІ дати проведення цього вирішального засідання. Мова йде про 5 та 6 жовтня.

"Хотів би всім нагадати, що процедури – як і відкликання з посади Голови Верховної Ради України – відбувається за Регламентом. Згідно 76 і 77 статті – інакшого не буде. Поки я Голова ВРУ, тут буде працювати закон. Потім що буде, подивимося", - зазначає Дмитро Разумков.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Нагадаємо, що потрапляння Постанови про скликання позачергового засідання на Погоджувальну раду та керівництва Парламенту забезпечує певна кількість підписів – для цього має бути зібрано не менше 150 "так".

"Холодна війна" і зустрічі віч-на-віч

Коли саме відбудеться позачергове засідання Парламенту з цього питання, поки невідомо. Як, власне, і про потенційну кількість голосів "За" серед нардепів.

З'ясувати усі конфліктні питання та надати власні пропозиції парламентарі зможуть на додаткових зустрічах "віч-на-віч". Дмитро Разумков заявив про готовність зустрітися із головами усіх депутатських фракцій і груп.

"Я бачив заяви про якусь холодну регламентську війну. У нас, дійсно, вже не перший рік триває війна – за верховенство закону, демократію, свободу слова і європейські принципи та цінності, для чого нас сюди і обирали. Якщо буде необхідність обговорити питання щодо незадовільної моєї роботи за останні 2 роки, я готовий зустрітися", - відзначив Дмитро Разумков.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

В свою чергу, він теж не втримався від "колкостей" у бік деяких колег по залі.

"Сьогодні ми тут і можемо робити реформи і їх впроваджувати. Але для багатьох говорити і декларувати – це одне, а робити – це інше. Час розставить все на свої місця", - наголосив очільник Парламенту.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що скандальна дисертація Іллі Киви підвела "під монастир" науковців: покарання нардепа і строк у 3 роки.