Українців продовжують дивувати зміни в процесі надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Виявилося, що тепер замість житлової опалювальної площі стала враховуватися загальна. Саме тому українці звернулися до глави держави з петицією, в якій просять виправити дану "проблему".

Про це стало відомо завдяки новому зверненню громадян на порталі Президента України president.gov.ua у розділі для петицій.

Субсидії, скріншот: YouTube
Субсидії, скріншот: YouTube

"16 грудня 2020 року було прийнято зміни щодо надання субсидії. Замість житлової, опалювальної площі стала враховуватися загальна. Вважаю це абсолютно неприйнятним, так як багато сімей втрачають законну можливість отримання допомогу, оскільки соціальна допомога дається за нормами і стосується тільки опалювальної площі. Вимагаю відновити справедливе надання соціальної допомоги.", - пише Дмитро Моїсеєв.

Петиція Дмитра Моїсеєва, скріншот: president.gov.ua
Петиція Дмитра Моїсеєва, скріншот: president.gov.ua

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Також варто нагадати нашим читачам, що в цьому опалювальному сезоні власникам приватних будинків з електропостачанням доведеться дуже і дуже нелегко. Відомо, що тариф на електрику виріс в двічі

Однак якщо в січні-березні через зростання цін серед опалювального сезону, домогосподарствам уряд передбачав хоч якісь компенсації, то зараз жителі заміських будинків повинні платити повністю. Тепер тариф - 1,68 за кіловат годину.

Раніше повідомляли, в Україні катастрофічний дефіцит газу: може не вистачити опалювати всю зиму.

Як повідомляв Знай.uа, українці з електричним опаленням ризикують провести зиму в холодних будинках, навіть субсидії не допоможуть.

Знай.uа писав, студенти вимагають прирівняти стипендії до мінімалки - "Не вистачає на їжу".