На офіційній сторінці Міністерства соціальної політики України в соціальній мережі Facebook з'явилася новина про те, що розмір субсидії може досягти до 10 тисяч гривень.
Однак це стосується не всіх — лише багатодітних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Про це особисто розповів заступник голови Мінсоцполітики Віталій Музиченко. Він зізнався, що призначення виплат відбувається саме в індивідуальному порядку.

Субсидії, скріншот: YouTube
Субсидії, скріншот: YouTube

"I розміру плати за житлово-комунальні послуги, на що впливають тарифи і кількість цих послуг. Зокрема, для багатодітних сімей, дитячих будинків сімейного типу, які займають велику житлову площу, розмір субсидій в опалювальному сезоні 2021-2022 років становитиме до 10 тисяч гривень", - зазначив він.

Хоча середній розмір субсидії - дві тисячі гривень в опалювальний сезон, і близько 300 гривень в неопалювальний. Хоча є ряд факторів, через які сума піднімається на кілька тисяч вгору.

Субсидії, скріншот: YouTube
Субсидії, скріншот: YouTube

Для цього потрібно всього лише подати заяву та декларацію про доходи — особисто (в Центрі надання адмінпослуг тощо) або поштою (роздрукувавши заяву з сайту Мінсоцполітики).

"Громадяни, які мають право на отримання субсидій на житлово-комунальні послуги, не повинні затягувати з їх оформленням, щоб мати можливість вчасно і в повному обсязі оплачувати надані послуги", - йдеться в публікації.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, опалювальний сезон почнеться не без проблем, українці скаржаться: "Мінімум 35 гривень за кіловат, а може і більше"

Як повідомляв "Знай.ua", визначаємо прострочені продукти без стікера: фрукти, молочка та інші небезпечні товари

Знай.ua писав, українцям нічим платити за комуналку: кількість боржників стрімко зросла