До пандемії Польща була ключовим напрямком, куди українці їхали на заробітки. Там було близько двох мільйонів громадян, які шукали кращого життя. Зараз ця цифра в два рази нижче, але, все ж на роботу беруть всіх. Ким працюють і скільки платять нашим за кордоном.

Про це стало відомо завдяки новому сюжету Факти ICTV.

Українські заробітчани одні з ключових складових нашої економіки. Все більше людей їдуть за кордон, і пересилають на батьківщину мільярди євро. Навіть коронавірус не зміг це виправити, хоч, і більше мільйона людей повернулися назад додому.

Заробітчани, фото: скріншот з відео
Заробітчани, фото: скріншот з відео

Наталя приїхала до Польщі з Чернігівської області, і працює там маляром, хоч і за освітою швачка. Вона каже, що в Україні стільки грошей не заробиш, а тут у неї стабільно є близько 45 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

При цьому, працювати не так вже й просто, як виявилося. Наші співвітчизники проводять тут близько 10-12 годин на день, і всього один вихідний на тиждень.

Олександр увечері, після роботи, взяв журналістів з собою в магазин. Великий набір продуктів він придбав приблизно за 1000 гривень. Грошей достатньо, тому може собі таке дозволити. Вистачає навіть, щоб відправити додому.

Заробітчани, скріншот YouTube
Заробітчани, скріншот YouTube

Анатолій працював фельдшером швидкої допомоги як в Україні, так і в Польщі. Якщо на батьківщині він отримував 4 тисячі гривень, то тут 4 тисячі злотих, що в перекладі на гривні близько 28 тисяч.

Далекобійники по кілька місяців можуть не бачити свою сім'ю. Саме тому українець прийняв рішення не змінювати професію, а змінити країну роботи. Тепер він отримує близько 2 тисяч євро, проте умови роботи ті ж.

Заробітчани, фото: скріншот з відео
Заробітчани, фото: скріншот з відео

Місцеві кажуть, що українці дуже працьовиті, тому переважно беруть їх на роботу.

Раніше повідомляли, ув'язнені в СІЗО отримають доступ до Інтернету і телефону: що ще потрібно для щастя.

Як повідомляв Знай.uа, українцям передбачили нове подорожчання мобільного зв'язку, оператори виправдалися

Знай.uа писав, зарплати українців порівняли з європейськими-корвалол у склянку