Українцям розповіли про ціни на хліб, і як вони ще можуть змінитися найближчим часом. Чи варто очікувати на прилавках батони за ціною золота.

Про це стало відомо завдяки новому сюжету факти, на телеканалі ICTV, де українцям розповіли про ціни, які з кожним днем стають все вищими і вищими. Ростуть вони буквально на всі категорії товару, і хліб стороною не обійшла ця доля.

Статистика лякає. Цукор став дорожче на 91%, соняшникова олія на 75, а ось помідори і зовсім, перейшли психологічну позначку в 100, і стали дорожче на 150%.

Тепер, як стверджують фахівці, прийшла черга подорожчання хліба, і не маленьке - як мінімум на 25%. І це при тому, що цього року очікується рекордний урожай пшениці.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Якщо в жовтні минулого року за батон в магазинах просили близько 16 гривень, то зараз цінник піднявся до 20. І це ще не межа, фахівці передрекли чергове підвищення цін.

Хлібзавод, скріншот: Youtube
Хлібзавод, скріншот: Youtube

Фахівці відзначають, що через погодні умови в світі рекордно подорожчало зерно, і країни стали робити більше запасу. Також, подорожчали і складові для хліба-борошно, цукор, соняшникова олія, і, звичайно ж, енергія. Якщо так піде далі, то батон буде дійсно "золотим".

Домашній батон, фото з відкритих джерел
Домашній батон, фото з відкритих джерел

Порівняли і ціни за кордоном. Ось, наприклад, в Лондоні Найдешевший хліб продається за 30 гривень, однак, при цьому там набагато більше зарплати.

Супермаркет, фото: Знай.uа
Супермаркет, фото: Знай.uа

Експерт Олександр Тараненко зазначає, що до Нового року ціна буде вище на 10-15%, тобто, на 3-4 гривні.

Раніше портал Знай.ua повідомляв, що мамочка отримала гниль замість курячого філе

Як повідомляв портал Знай.ua, клієнтка "Сільпо" закотила скандал, щоб не надягати маску

Також Знай.ua писав, середня зарплата українців перевищила 500 доларів: в яких областях платять від 20 тис. грн.