У Пермі професора Олега Івановича Сиромятникова, який під час стрілянини в університеті продовжив незворушно читати лекцію, відсторонили від занять з цією групою з ініціативи самих студентів.

Про це повідомила одна зі студенток, Єлизавета Бєляєва. 20 вересня студент на прізвище Бекмансуров прийшов в ПГНИУ з мисливською рушницею і відкрив стрілянину по однокурсникам і викладачам. У цей час в одній з аудиторій професор Олег Сиромятников продовжував читати свій предмет, незважаючи на благання студентів забарикадуватися.

Професор Олег Іванович Сиромятников, фото Vk Олег Сиромятников
Професор Олег Іванович Сиромятников, фото Vk Олег Сиромятников

"Олег Іванович, вибачте, будь ласка, Він вже... кажуть, на поверсі вже-Стрілець. Вони сказали барикадуватися партами. - Парти тягати ... Ну давайте серйозно. Адже це навчання... пишемо далі."— - реальна цитата аудіозапису з того кошмарного дня. Лекція велася в тому самому корпусі № 8, де сталася стрілянина. На тлі звучали постріли, сирени, крики паніки, Сигналізація.

На все це викладач не звертав увагу, поки не прийшли співробітники ОМОНу евакуювати студентів. "Найголовніше - викладач закрився зсередини. Продовження лекції-це теж важливо, важливо продовжити якусь рутинну дію, щоб не піддаватися паніці. Людина вирішила, що не потрібно піддаватися паніці. Звичайно, стрес відчували не тільки студенти, а й викладачі, але найголовніше — що він замкнувся"— так пізніше прокоментували дії професора в прес-службі ПГНИУ.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Що це було: колосальна витримка або психологічне відхилення, виражене в байдужості до подій, ще належить з'ясувати компетентним органом . Єлизавета Бєляєва розповіла, що незважаючи на схвалення його дій керівництвом вузу, першокурсники відкрито заявили, що вчитися у професора більше не хочуть. Коментар самого Сиромятникова журналістам отримати не вдалося - він сказав, що "дав слово ректору" не обговорювати це питання з журналістами.

Нагадаємо, раніше на лікування Пермського стрілка кинули величезні гроші: два мільйони тільки за один день

Також "Знай.иа" повідомляв, що Пермський Стрілець прийшов до тями і заявив, що нічого не пам'ятає: про скалічені життя ні слова

Як повідомляв портал «Знай.иа", "молився" на Гітлера і називав людей біомусором: знайома стрілка в Пермі розкрила моторошну правду