Перша леді України Олена Зеленська привітала українців з Міжнародним днем похилого віку. Вона нагадала, що у будь-кому віці можна робити те, що хочеться. Попри вік можна ходити на танці чи змінювати професію та вчитися нового постійно.
У своєму Instagram Олена Зеленська розповіла, що нещодавно було презентовано "Довідник безбар’єрності" – гід з коректного спілкування, у якому зафіксовані нові норми безбар’єрної мови. Правильно говорити, люди старшого віку, а не пенсіонери, люди літнього віку, а не бабусі та дідусі, адже помилок припускаються не лише в буденній розмові, а й у медіа.

Олена Зеленська, фото з Instagram
Олена Зеленська, фото з Instagram

"Подивімося на тих, хто поруч з нами, інакше. Доволі часто, коли хочуть когось образити, використовують слово "старий", заперечуючи таким чином талант, досвід і сили цієї людини. А вони – величезні. Зміни починаються з комунікації. День людей похилого віку нагадує нам про важливе: всі ми не маємо забувати про повагу одне до одного", - зазначила Олена Зеленська.

У Мінсоцполітики також привітали українців з цим днем та наголосили, що думка про те, що людина літнього віку обмежена у своїх можливостях є хибною. Навпаки - те, що може літня людина, рідко здатна зробити більш молода, адже вона має більше досвіду та терпіння.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще