У четвер, 30 вересня 2021 року, відбулося засідання Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України Володимирі Зеленському.

Про це особисто розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль, зазначивши, що був підписаний Меморандум про взаєморозуміння, тому до кінця опалювального сезону підвищувати тарифи не збираються.

Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України
Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України

Документ був підписаний прем'єр-міністром, іншими міністрами, міськими головами кількох населених пунктів і виконавчим директором Асоціації міст Олександром Слобожаном. Зеленський заявив, що зараз одним з найважливіших питань є саме підготовка до опалювального сезону.

"Питання не в Україні — питання в європейських цінах на газ. У Європі вона вперше перетнула позначку в тисячу доларів за тисячу кубометрів. Для нашої країни питання тарифів щороку важливе", - додав президент.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Володимир Зеленський, фото: Instagram
Володимир Зеленський, фото: Instagram

У цьому документі зазначено, що, щоб ситуація залишалася стабільною протягом усього опалювального сезону, а тарифи незмінними, в 2022 році держава виділить місцевим бюджетам ПДФО в розмірі чотирьох відсотків — це не менше 11 мільярдів гривень.

"Нафтогаз буде здійснювати відповідні поставки — нам вдалося знайти розумний компроміс", - заявив Денис Шмигаль.

Пенсіонери, фото: Нафтогаз
Пенсіонери, фото: Нафтогаз

Нагадаємо, Дмитра Разумкова відкликають з посади Голови Верховної Ради України: "Без мордобою"

Як повідомляв "Знай.ua", українці вимагають зрівняти всі пенсії, ніяких пільг і надбавок: "Не всі доживуть"

Знай.ua писав, мешканців багатоповерхівки позбавили гарячої води та опалення до кінця року: "Ні*ера собі тимчасово"