Уряд сприяє новій системі, за якою українцям доведеться платити за газ не за лічильником. Про це говорить Постанова Кабінету Міністрів.

В Україну прийшла справжня осінь, а разом з нею і нові цифри в платіжках за комуналку. Деяким громадян не подобається ситуація в платіжках від енергокомпаній, за світло і газ.

Частково причина в тому, що газ дорожчає в Європі. Ціни блакитного палива вже перевищила психологічну позначку в 800 доларів, і українці це відчують. Знову. Тільки з початку 2021 року тарифи на комунальні послуги зросли на 23%.

газ, скріншот: YouTube
газ, скріншот: YouTube

27 вересня Кабмін опублікував постанову, що регулює діяльність компанії"Нафтогаз". Від держкомпанії вимагається сприяти переходу на нову модель розрахунків споживачів природного газу.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Сприяння переходу на нову модель розрахунків побутових споживачів за природний газ, коли кожен місяць такий споживач сплачує 1/12 від очікуваної річної вартості спожитого газу, розрахованої відповідно до профілю споживання
, - повідомляється в постанові.

Відзначимо, що "Нафтогаз" же опублікував нові тарифи. Один з них називається" комфортний " і діє в сезон опалення. Він передбачає оплату рівномірними частинами.