Українці вимагають поширити на об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) ціни та тарифи на закупівлю газу, які діють для побутових споживачів. Відповідну петицію зареєстрували на сайті Офісу президента України.

Автори звернення зазначають, що, відповідно до закону України 2866-III від 01.01.2002 року, ОСББ створюється власниками квартир як юридична особа, непідприємницьке товариство, для отримання житлово-комунальних та інших послуг належної якості за обґрунтованими цінами.

Для багатоповерхових будинків, обладнаних газовими котельнями, ОСББ закуповують у газопостачальної компанії об'єм газу, який необхідний для роботи системи опалення та гарячого водопостачання.

Разом із тим, оскільки ОСББ – це юридична особа, на нього не поширюються спеціальні ціни та тарифи, встановлені Кабміном для побутових споживачів. Таким чином, члени ОСББ не мають можливості придбати газ у газопостачальної компанії індивідуально, за тарифами для побутових споживачів, оскільки у багатоповерхових будинках саме ОСМД займається експлуатацією котельні та має договір з газопостачальною компанією.

ОСББ доводиться закуповувати газ за комерційними тарифами - це значно дорожче, ніж тарифи для побутових споживачів.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб
Показати ще

При цьому закуплений газ використовується виключно для забезпечення теплом мешканців багатоповерхових будинків.

Тимчасове рішення Кабінету Міністрів, відповідно до якого дія граничної ціни на природний газ поширювалася на ОСББ у лютому та березні 2021 року, більше недійсне.

«Просимо сприяти врегулюванню цього питання на законодавчому рівні, поширивши на ОСББ, на постійній основі, ціни та тарифи на закупівлю газу, які діють для побутових споживачів. Це надасть можливість усім побутовим споживачам користуватися єдиними тарифами незалежно від того, у якому саме будинку вони проживають», - просять автори петиції.

Раніше ми повідомляли, що тарифи на газ можуть зрости до кінця опалювального сезону. Дану заяву зробив заступник голови парламентського комітету з питань енергетики та послуг ЖКГ Олексій Кучеренко.

Як повідомляв портал "Знай.ua", кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Хто не отримає субсидію в опалювальному сезоні

Також "Знай.ua" в Україні цукор подорожчав на 91,2%, а масло - на 75,6%: як змінилися в ціні інші популярні продукти. Ціни на цукор і соняшникову олію за рік злетіли майже вдвічі-Держстат